Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Όλοι την Κυριακή στις κάλπες να βγάλουμε το ΚΚΕ ψηλότερα

Κουτσούμπας: Όλοι την Κυριακή στις κάλπες να βγάλουμε το ΚΚΕ ψηλότερα

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας για μια ενδεχόμενη μακροχρόνια πολιτική ηγεμονία της Δεξιάς, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έχει ο καιρός γυρίσματα»

Να ψηφίσουν την Κυριακή και να ψηφίσουν το ΚΚΕ ήταν η προτροπή προς τους νέους και όχι μόνο, του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Όσο πιο ψηλά γίνεται να βγει την Κυριακή το ΚΚΕ, που είναι μπροστά στους αγώνες», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση είναι μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Κληθείς να απαντήσει εάν θεωρεί πως η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια μακροχόνια «πολιτική ηγεμονία της Δεξιάς», σημείωσε ότι «έχει ο καιρός γυρίσματα» και πως μπορεί να αλλάξει, καθώς φαίνεται ένα αχνό ρεύμα αμφισβήτησης στη νεολαία και στα εργατικά – λαϊκά στρώματα, ένας κόσμος που ψάχνεται και αναζητά λύσεις και οράματα, και αυτό, πρόσθεσε, είναι το πιο παρήγορο και κρίσιμο ζήτημα.

«Υπάρχη ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για τη νίκη της ΝΔ»

Ωστόσο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για τους λόγους της μεγάλης νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Μάιο, παρά την τραγωδία στα Τέμπη, τις υποκλοπές και άλλα, καθώς και για την τόσο μεγάλη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι «γι’ αυτό υπάρχουν ευθύνες και στα άλλα κόμματα».

Και εξήγησε πως «υπάρχει ευθύνη στα κόμματα που κυβέρνησαν καταρχήν, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ. Για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε όλο αυτό το διάστημα λέγοντας στον ελληνικό λαό και τη νεολαία ‘δεν υπάρχει εναλλακτική’».

«Στην ουσία», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, «άφηνε να εννοηθεί, και το έλεγε, ‘ψηφίστε το μικρότερο κακό’, εννοώντας βέβαια ο ίδιος τον εαυτό του, ως μικρότερο κακό. Αλλά όμως ο λαός επιλέγει κάποιον που ξέρει, που μπορεί να είναι αντίπαλος, όπως είναι για μας η ΝΔ, αλλά ίσως νομίζει ότι λέει καθαρές κουβέντες, ότι αυτά που λέει πάνω – κάτω αυτά θα κάνει, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα υπήρχαν και υπάρχουν επιφυλάξεις και αυτή ήταν η πρακτική όλα τα προηγούμενα χρόνια».

«Και ως κυβέρνηση», προσέθεσε για τον ΣΥΡΙΖΑ, «και υποκρίθηκε και πολλά ψέμματα είπε και φάνηκε να μην έχει πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι. Και σε ένα πολιτικό κόμμα αυτά καταλογίζονται και καταμετρώνται στην κρίση του λαού. Και βεβαίως και τα τελευταία χρόνια ως αντιπολίτευση κυρίως, έπαιξε τον ρόλο τής συναινετικής αντιπολίτευσης».

Επανέλαβε, επίσης, ότι «τελικά αποδεικνύεται ότι 200 νομοσχέδια, τα οποία, κατά την εκτίμησή μας – και εμείς το είπαμε καθαρά – ήταν αντιλαϊκά, εμβληματικά αντιλαϊκά νομοσχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, τα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. 200 νομοσχέδια! Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 70%. Και το ίδιο θα κάνει και τώρα. Γιατί έχει δεσμεύσεις».

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο OPEN, «είναι η δύναμη που δείχνει τον δρόμο, ώστε ο ίδιος ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απογοήτευσε ως ένα γιαλαντζί αριστερό κόμμα»

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση έκανε ζημιά, καθώς απογοήτευσε έναν κόσμο, τονίζοντας ωστόσο πως επειδή κάποιος απογοητεύτηκε από ένα «γιαλαντζί αριστερό κόμμα», δεν πρέπει να επιλέγει ένα συντηρητικό.

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, σημείωσε ότι είναι ένα υπερμνημόνιο, «όπως έχει παραδεχθεί και ο κ. Μητσοτάκης» και σημείωσε ότι δεν είναι ένα σακούλι που η ΕΕ μοιράζει λεφτά, είναι λεφτά των λαών «που σαν δανεικά θα εκταμιευθούν προς τους επιχειρηματικούς ομίλους με επαίσχυντους όρους και προαπαιτούμενα», που θα επιβαρύνουν τον κόσμο.

«Κόμματα μιας χρήσης, που κάνουν μια δουλίτσα»

Ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας για τα μικρότερα κόμματα που οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν εντός Βουλής, έκανε λόγο για «κόμματα μιας χρήσης», για «διάττοντες αστέρες που εμφανίζονται, έρχονται ξαφνικά, παρέρχονται, κάνουν μια θητεία, μια τετραετία».

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει πείρα πλέον. Ποιος θυμάται τώρα το ΛΑΟΣ που έγινε και κυβέρνηση μαζί με άλλους, το ΠΟΤΑΜΙ του κυρίου Θεοδωράκη, τους ΑΝΕΛ του Καμμένου, άλλους τελοσπάντων, τη ΔΗΜΑΡ κ.λπ.».

Όπως είπε, μάλιστα, «κάνουν μια τετραετία, το ίδιο έγινε και με τον Βαρουφάκη τώρα και μάλλον έτσι θα γίνει με το ΜέΡΑ25, μια τετραετία, μια δουλίτσα» και προσέθεσε ότι «κυρίως η δουλίτσα είναι να αποσπάσουν κάποιες ψήφους που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν πραγματικά σε κόμματα όπως το ΚΚΕ, που μπορεί να κάνει ισχυρή, δυνατή αντιπολίτευση, 100%, μέσα στη Βουλή και κυρίως να είναι μαζί με τον λαό στους αγώνες τους καθημερινούς και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Κι από εκεί και πέρα, ‘ήλθον, είδον και απήλθον’, αυτό γίνεται. Το ίδιο θα γίνει και με τέτοια μορφώματα που εμφανίζονται».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024