Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η απάντηση Ανδρουλάκη στον Τσίπρα για τον Μάντζο - «Καμία σχέση με την υπόθεση Πάτση»

Η απάντηση Ανδρουλάκη στον Τσίπρα για τον Μάντζο – «Καμία σχέση με την υπόθεση Πάτση»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στα όσα ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας για την εμπλοκή του Δημήτρη Μάντζου σε υπόθεση δανειολήπτη.

«Η απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει επιθετικό τον κ. Τσίπρα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζο.

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκη η υπόθεση του κ. Μάντζου δεν μπορεί να συγκρίνεται με αυτή του Πάτση της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν είχε εκλεγεί.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ο Μάντζος είναι ο Πάτσης του ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι η ποιότητα του ήθους της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που προσβάλλει τον κόσμο της Αριστεράς» υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης, επαναλαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό «χρυσός χορηγός του Μητσοτάκη» για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν είναι Πάτσης ο Μάντζος»

«Ο Πάτσης είναι ένας εν ενεργεία βουλευτής της ΝΔ που είχε εισπρακτική εταιρεία και αγόρασε 62,7 εκατ. ευρώ κόκκινα δάνεια στην τιμή των 4 εκατ. ευρώ. Και εξομοιώνει αυτή την περίπτωση με έναν νέο άνθρωπο που πριν γίνει εκπρόσωπος Τύπου, ήταν εργαζόμενος σε μια εταιρεία δικηγόρων» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Ωστόσο, όταν η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, Ράνια Τζίμα απηύθυνε το ερώτημα αν το περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο του 2021 και αν τότε ο κ. Μάντζος ήταν διευθυντής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης δεν έδωσε σαφή απάντηση, κάνοντας λόγο για «παιχνίδι αποδόμησης ενός νέου ανθρώπου».

«Η συγκεκριμένη δικηγορική πράξη έγινε, συγκρίνετε αυτό όμως με τον Πάτση;» απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας πως «αν είναι έτσι, θα πρέπει να φύγουν οι δικηγόροι από όλα τα κόμματα».

«Να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας, και να μου λέει να τον βγάλω από τα ψηφοδέλτια, όταν ο στενότερος συνεργάτης του καταδικάστηκε 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο ως ένα πρόσωπο εμπλεκόμενο στο βρόμικο παιχνίδι των τηλεοπτικών αδειών» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φωτογραφίζοντας τον Νίκο Παππά.

«Η εργασιακή ύλη του κ. Μάντζου προκύπτει από το νόμο που ψήφισε ο κ. Τσίπρας» επανέλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι η πώληση των κόκκινων δανείων στα funds ήταν νόμος που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να έχει φύγει από το πολιτικό σύστημα.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των τριών προσώπων -των Πάτση, Τσίπρα και Μάντζου. «Ο ένας κερδοσκοπούσε στην πλάτη του ελληνικού λαού, ο άλλος με νόμο του πούλησε 90 δισ. κόκκινα δάνεια, με έναν άνθρωπο που δούλευε σε μια δικηγορική εταιρεία» ανέφερε.

«Οι δικηγόροι έχουν συγκεκριμένη δουλειά, οι μηχανικοί μια άλλη δουλειά. Οι μηχανικοί κάνουν μελέτες και κατασκευάζουν σπίτια, οι δικηγόροι κάνουν νομικές πράξεις. Μια νομική πράξη, άρα η εργασιακή ύλη δεν είναι fund, ούτε έχει εισπρακτική εταιρεία, είναι ένας απλός δικηγόρος που δούλευε σε μια εταιρεία, από τους πολλούς νέους δικηγόρους που δουλεύουν» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως η πράξη αυτή έγινε πριν αναλάβει ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός που ψήφισε να δοθούν 90 δισ. ευρώ κόκκινα δάνεια, ενώ έλεγε σεισάχθεια, μου κάνει σήμερα μαθήματα ηθικής για ένα νέο δικηγόρο που υπέγραψε μια νομική πράξη σε μια εταιρεία. Ντροπή» συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για την α’ κατοικία

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε για υποκρισία και αναξιοπιστία τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με ένα σποτ για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Ασυδοσία fund λέει το κόμμα που έδωσε τα κόκκινα δάνεια στα funds χωρίς κριτήρια διαπραγμάτευσης δανειολήπτη – fund» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας: «Λένε για προστασία της πρώτης κατοικίας. Την προστασία της πρώτης κατοικίας ψήφισε το κόμμα μας το 2010. Εμείς προστατεύσαμε χιλιάδες πρώτες κατοικίες, ενώ ο κ. Τσίπρας το καταψήφισε».

Δείτε το απόσπασμα:

Sports in

Ο Τζολάκης περιγράφει την διαδικασία των πέναλτι στην ιστορική πρόκριση επί της Φενέρ (vid)

Για τρόπο με τον οποίο έζησε τη διαδικασία των πέναλτι με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και τα όσα βίωσε μετά την ιστορική πρόκριση μίλησε ο Κωνσταντίνος Τζολάκης στο Οlympiacos TV

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024