Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χώρισε τον ετοιμοθάνατο σύζυγό της - «Εάν δεν έσωζα τον εαυτό μου, πιθανότατα θα πέθαινα»

Χώρισε τον ετοιμοθάνατο σύζυγό της – «Εάν δεν έσωζα τον εαυτό μου, πιθανότατα θα πέθαινα»

Τα όνειρα για μια κοινή ζωή τερματίστηκαν με τον πιο βίαιο τρόπο

Η Yana Fry σίγουρα δεν τήρησε τον όρκο «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» που έδωσε στον σύζυγό της στην εκκλησία, καθώς όπως αποκάλυψε τον χώρισε ενώ εκείνος ήταν άρρωστος με τις ελπίδες  για ανάρρωση να είναι μηδαμινές.

Η 40χρονη σήμερα Fry παντρεύτηκε τον άντρα της στα 22 της, με τα όνειρα για την κοινή τους ζωή να είναι ατελείωτα. Δυστυχώς όλα ανατράπηκαν όταν ο σύζυγός της διαγνώστηκε με καρκίνο στους όρχεις.

«Δεν μπορούσαμε πλέον να σκεφτούμε το μέλλον μας. Πώς μπορείτε να σχεδιάσετε το μέλλον σας ως νιόπαντρο ζευγάρι όταν παλεύετε με κάτι σαν τον καρκίνο;» είπε η Fry μιλώντας στην New York Post.

«Οι άνθρωποι αντιδρούν με δύο τρόπους σε κρίσιμες ασθένειες, το έχω δει ξανά και ξανά» συμπλήρωσε η ίδια, και εξήγησε πως ο σύζυγός της επέλεξε τον έναν τρόπο, που ήταν να βυθιστεί στην αυτολύπηση και ο δεύτερος τρόπος είναι να ασχολείσαι με όλους τους ανθρώπους γύρω σου, από το να κάθεσαι και να ανησυχείς.

Η Fry, η οποία ζούσε στη Νέα Υόρκη με τον σύζυγό της, είπε ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει πώς τα πήγαινε εκείνες τις δύσκολες στιγμές.

«Επισκεφτήκαμε διάφορους γιατρούς. Κανένας ποτέ δεν μου προσέφερε βοήθεια. Ποτέ δεν ρώτησαν εάν χρειάζομαι στήριξη» τόνισε.

Ο σύζυγός της συνέχιζε τη θεραπεία του, ωστόσο η ασθένεια όλο και χειροτέρευε.

«Ήλπιζα για το καλύτερο, αλλά μετά πέρασαν τα χρόνια και άρχισα να χάνω τις ελπίδες μου» θυμάται η Fry.

Η Yana Fry με τον σύζυγό της

«Άρχισα να σκέφτομαι να φύγω»

Η Fry θυμάται πως όλα άλλαξαν μέσα της τον 5ο χρόνο του γάμου τους. Τότε ήταν που άρχισε να σκέφτεται να φύγει.

«Ένιωθα ότι δεν μπορούσα να πω τίποτα. Όταν κάποιος πεθαίνει δίπλα σου, νιώθεις ότι δεν μπορείς να μιλήσεις για την ευημερία σου γιατί τη συγκρίνεις με τον πόνο του» εξήγησε.

Αυτό που την παρακίνησε τελικά ήταν η αυτοκτονία ενός φίλου τους.

«Ήταν η πρώτη κηδεία στην οποία παρευρέθηκα. Ήταν σοκαριστικό!» θυμάται.

«Σκέφτηκα την αυτοκτονία»

«Στο μυαλό μου εκείνη την εποχή, η αυτοκτονία έγινε μια επιλογή, παρόλο που δεν το είχα σκεφτεί ποτέ πριν. Ήμουν σε τόσο άσχημη κατάσταση. Ήταν πολύ ξεκάθαρο για μένα ότι αν δεν έσωζα τον εαυτό μου, πιθανότατα θα πέθαινα» ανέφερε.

Η Fry στη συνέχεια κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον σύζυγό της, αφήνοντάς τον εμβρόντητο.

«Το κύριο μέλημά του ήταν πάντα ο εαυτός του», δήλωσε η ίδια. «Στην αρχή της θεραπείας του, εξακολουθούσε να με ελέγχει. Αλλά ένιωθε ακόμα περισσότερο οίκτο για τον εαυτό του εξαιτίας του διαζυγίου». «Δεν μπορώ να πω ότι με στήριξε ιδιαίτερα», παραδέχτηκε ακόμη για την απόφασή της να τερματίσει τον γάμο τους.

Στη συνέχεια είπε ότι εκείνη και ο σύζυγός της σταμάτησαν να μιλούν. Εκείνος ξαναπαντρεύτηκε, αλλά δύο χρόνια αργότερα πέθανε.

«Στην πραγματικότητα το έμαθα στο Facebook ότι πέθανε. Υπήρχε μια φωτογραφία του από έναν κοινό φίλο και έγραφε: ‘Αναπαύσου εν ειρήνη’. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν: ‘Θα αστειεύεσαι. Κάποιος θα μου είχε τηλεφωνήσει και θα μου το είχε πει’. Αλλά κανείς δεν το έκανε» αποκάλυψε.

Ξεκαθάρισε πως δεν νιώθει τύψεις για την απόφασή της και εξήγησε πως συνήθως οι γυναίκες έχουν την νοοτροπία πως οφείλουν να υπηρετούν τους άλλους, αλλά «όταν πηγαίνεις ενάντια σε αυτό, μαθαίνεις πολλά για τον εαυτό σου».

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024