
Μετανάστες στον Έβρο: 130 άτομα βρίσκονται σε νησίδα κοντά στα Μαράσια – Θα γίνει επιχείρηση διάσωσης
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν και πολλά παιδιά.
Μετανάστες εντοπίστηκαν σε νησίδα κοντά στα Μαράσια στον Έβρο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φτάνουν τα 130 άτομα, ενώ ανάμεσά τους είναι πολλά παιδιά.
Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει επιχείρηση διάσωσης.
Τα προηγούμενα περιστατικά
Στις 19 Ιουνίου ΜΚΟ ενημέρωσαν για την παρουσία 99 προσφύγων και μεταναστών στο Κισσάρι και ξανά στα Μαράσια.
Επίσης, θυμίζουμε ότι στις αρχές Ιουνίου πολλοί μετανάστες είχαν εντοπιστεί σε δύο σημεία, κοντά στη Νέα Βύσσα σε τουρκικό έδαφος και στα Μαράσια, σε νησίδα επί ελληνικού εδάφους.
Τα άτομα που εντοπίστηκαν στη νησίδα ήταν 91 συνολικά. Επρόκειτο για 32 άντρες, 25 γυναίκες και 34 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από ΜΚΟ αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι μετανάστες είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα.
- Αυτόνομη πρόσβαση σε 4 παραλίες του Δήμου Κορινθίων
- Καστοριά: Αποκάλεσε «χοντρή» την ανιψιά της και συνελήφθη για body shaming
- «Super Paradise» – Η ιστορία της Μυκόνου σε μια νέα κινηματογραφική προβολή στην Αθήνα
- Πακιστάν: Καλεί τις ΗΠΑ και το Ιράν να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες
- Ο Βαϊόπουλος ανανέωσε με τον Ολυμπιακό ΟΝΕΧ
- Κοζάνη: Βρέθηκαν οστά και υπολείμματα βυζαντινών αγγείων κατά την ανακατασκευή πλατείας
