Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Απαγορεύει τη WWF ως απειλή για τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων

Ρωσία: Απαγορεύει τη WWF ως απειλή για τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων

Μετά την Greenpeace, και το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση χαρακτηρίζεται «ανεπιθύμητος οργανισμός».

«Ανεπιθύμητος οργανισμός» χαρακτηρίστηκε στη Ρωσία η WWF, μια κίνηση που πρακτικά απαγορεύει κάθε δραστηριότητα της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Όπως αναφέρει την Τετάρτη το Reuters, η ρωσική εισαγγελία κατηγόρησε τη WWF για «απειλές ασφάλειας στην οικονομική σφαίρα».

Η οργάνωση υλοποίησε «προκατειλημμένες» καμπάνιες κατά της βιομηχανίας πετρελαίου και αερίου με στόχο να εμποδίσει την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας, ανέφερε το γραφείo του γενικού εισαγγελέα.

Ήδη από τις 10 Μαρτίου το ρωσικό σκέλος του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση είχε αναγνωριστεί ως «ξένος πράκτορας» από το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο δεν αιτιολόγησε την απόφασή του, ούτε διευκρίνισε από ποια εχθρική χώρα μπορεί να έλαβε χρήματα η οργάνωση.

Για τον λόγο αυτό η Ρωσία δεν συμμετείχε φέτος στον εορτασμό της Ημέρας της Γης, διεθνή κινητοποίηση με βασικό διοργανωτή τη WWF.

Το μπλόκο στο WWF καταφέρει ένα ακόμα πλήγμα στο ρωσικό περιβαλλοντικό κίνημα, μετά τον χαρακτηρισμό της Greenpeace ως «ανεπιθύμητης οργάνωσης» τον Μάιο.

Η ρωσική γενική εισαγγελία είχε ανακοινώσει τότε ότι η Greenpeace συνιστά «απειλή στα θεμέλια της συνταγματικής τάξης και ασφάλειας» και επιδιώκει «να ανατρέψει την εξουσία με αντισυνταγματικό τρόπο».

Η Greenpeace κατηγορήθηκε επίσης ότι ενθάρρυνε «παρεμβάσεις» στις ρωσικές εσωτερικές υποθέσεις, ότι επιδίωξε «να υπονομεύσει τα οικονομικά θεμέλια της Ρωσίας» και ότι χρηματοδοτεί ρωσικές οργανώσεις που χαρακτηρίζονται από τις αρχές «ξένοι πράκτορες».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024