ΟΔΔΗΧ: Στο 3,99% η απόδοση του 25ετούς ομολόγου
Κατά 6 φορές υπερκάλυψαν οι προσφορές του ζητούμενο ποσό των 20 εκατ. ευρώ
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επανέκδοση, μέσω δημοπρασίας, του 25ετούς ομολόγου, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Σύμφωνα με αυτήν, το ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 200 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές ωστόσο να ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ, και να υπεκαλύπτουν κατά 6 φορές το ζητούμενο ποσό.
Η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,99% έναντι 3,56% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία τον Μάιο του 2022.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ομόλογο λήξεως 30 Ιανουαρίου 2042 (25ετούς διάρκειας) είχε εκδοθεί το 2017 με κουπόνι (σταθερό επιτόκιο 4,2%)
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΟΔΔΗΧ, σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας τής δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.
Στη δημοπρασία συμμετείχαν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών.
Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023.
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά παλαιάς ή νέας κατοικίας – Τα 10 σημεία ελέγχου
- Συνταξιοδότηση στο παρά πέντε
- ΕΝΦΙΑ: Τα δύο «κλειδιά» για φορο-εκπτώσεις
- Το beef του Ράσελ Κρόου με το Gladiator II συνεχίζεται – «Δεν εκτίμησαν την πρώτη ταινία»
- Θέλει τρόπο: Το μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων για να «πιάνουν» τους στόχους τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442