Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
15χρονος ήθελε να βγάλει σέλφι σε βαγόνι και έπαθε ηλεκτροπληξία – Καταδικάστηκε υπάλληλος του ΟΣΕ

15χρονος ήθελε να βγάλει σέλφι σε βαγόνι και έπαθε ηλεκτροπληξία – Καταδικάστηκε υπάλληλος του ΟΣΕ

Ο νεαρός είχε εκτιναχθεί σε ύψος 4 μέτρων και είχε υποστεί ηλεκτρικό έγκαυμα

Υπάλληλος του ΟΣΕ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για τον τραυματισμό ενός 15χρονου που υπέστη ηλεκτροπληξία, όταν ανέβηκε στην οροφή εγκαταλελειμμένου βαγονιού για να φωτογραφηθεί.

Το περιστατικό είχε συμβεί το Σεπτέμβριο του 2017 στο σιδηροδρομικό σταθμό της Γέφυρας, έξω από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε αφύλακτο χώρο στάθμευσης παροπλισμένων βαγονιών αμαξοστοιχιών, όπου και τα προηγούμενα χρόνια είχαν συμβεί ανάλογα ατυχήματα- ακόμη και θανατηφόρα- από άτομα που εισέρχονταν στο σημείο (παρέες νεαρών, άστεγοι κ.ά.)

Στο εδώλιο του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης (κατ’ έφεση) κάθισε ο τότε Προϊστάμενος Τμήματος Συντήρησης Γραμμής Θεσσαλονίκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως (από υπόχρεο). Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, επειδή δεν μερίμνησε για την ορθή και επαρκή σήμανση του χώρου ώστε να προειδοποιούνται οι εισερχόμενοι για τους επικείμενους κινδύνους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 15χρονος βρέθηκε στο σημείο μαζί με φίλο του για να βγάλει φωτογραφία. «Μόλις ανέβηκε στην οροφή δημιουργήθηκε βολταϊκό τόξο λόγω της κοντινής απόστασης της κεφαλής του από ηλεκτροφόρα καλώδια και διέρρευσε ηλεκτρικό φορτίο μέσω του σώματός του, με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία, να τιναχθεί στο έδαφος από απόσταση 4 μέτρων και να υποστεί ηλεκτρικό έγκαυμα, για την (μερική) αποκατάσταση της οποίας (βλάβης) απαιτήθηκαν πολλά χειρουργεία, εντατική φυσικοθεραπεία και κινησιοθεραπεία», όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, συνταξιούχος σήμερα, αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας ότι υπήρχε επαρκής σήμανση στην περιοχή. Το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικό σύννομου βίου, ενώ η ποινή μειώθηκε κατά δύο μήνες σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση. Για την ίδια υπόθεση είχαν καταστεί κατηγορούμενοι και δύο στελέχη του ΟΣΕ που αθωώθηκαν στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024