Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Παρί την… είδε αλλιώς και αρχίζει παιδομάζωμα

Η Παρί την… είδε αλλιώς και αρχίζει παιδομάζωμα

Τάσεις εξορθολογισμού δείχνουν στην Παρί σεν Ζερμέν, με τον μοντέλο της απόκτησης super star να πηγαίνει πιο πίσω και να εστιάζουν στην απόκτηση ταλαντούχων νεαρών σε ηλικία παικτών.

Η Παρί σεν Ζερμέν έκλεισε τη σεζόν ως πρωταθλήτρια Γαλλίας. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα στους υπερβολικά φιλόδοξους Γάλλους που κάθε αρχή της σεζόν «χτίζουν» με σκοπό την απόκτηση του Champions League και κάθε τέλος της σεζόν κοιτάζουν τα… ερείπια.

Φέτος όμως οι ιθύνοντες του Παριζιάνικου συλλόγου φαίνεται να αλλάζουν ρότα. Ο Μέσι ήδη αποτέλεσε παρελθόν, όπως και ο Σέρχιο Ράμος, ενώ και ο Νεϊμάρ ψάχνεται να αποχωρήσει από τη γαλλική πρωτεύουσα, με ομάδες από Αγγλία , Ισπανία, ΗΠΑ αλλά και τη Σαουδική Αραβία να εξετάζουν μια ενδεχόμενη μεταγραφή.

Την ίδια ώρα ο Εμπαπέ έκανε ξεκάθαρο πως η νέα σεζόν θα είναι και η τελευταία του στην Παρί, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι ο πιθανότερος προορισμός. Όλα αυτά ίσως και να αποτελούν πρώτες ενδείξεις πως οι Καταριανοί ιδιοκτήτες με επικεφαλής τον Νασέρ Αλ Κελαϊφί, αποφασίζουν να επενδύσου περισσότερο στο ποδόσφαιρο.

Προς την κατεύθυνση αυτή δείχνει και η μεταγραφική στόχευση της Παρί, που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του εξωτερικού, έχει πολύ ψηλά στη λίστα της τρεις νεαρούς ποδοσφαιριστές που ήδη έχουν αρχίσει να δείχνουν ψήγματα του ταλέντου τους.

Ένας από αυτούς είναι ο 22χρονος Νοτιοκορεάτης Λι Κανγκ Ιν. Αγωνίζεται στην La Liga για λογαριασμό της Μαγιόρκα και είχε μια γεμάτη σεζόν με 6 γκολ και 7 ασίστ σε 36 συμμετοχές. Αγωνίζεται σαν κεντρικός επιθετικός χαφ με δυνατότητα να καλύψει και τ άκρα και ξεχωρίζει για την έφεσή του στις ντρίπλες και το θεαματικό τρόπο παιχνιδιού του γενικότερα.

Είναι διεθνής με την Εθνική της χώρας του, συμμετέχοντας στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ και η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 22 εκατ. ευρώ.

Δεύτερο όνομα στην εν λόγω λίστα είναι ένας πανύψηλος (1.90μ) 18χρονος κεντρικός χαφ από την Ιταλία, με ρίζες όμως από τη Σενεγάλη. Πρόκειται για τον Σερ Ντουρ που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Αταλάντα για να ενταχθεί από το 2021 σε αυτές της Μπενφίκα, για να αποτελέσει ένα από τα λαμπρά πρότζεκτς που εξελίσσουν συνεχώς οι Λουζιτανοί.

Το συμβόλαιο του Ντούρ λήγει στα τέλη Ιουνίου, με τον πρόεδρο της Μπενφίκα, Ρούι Κόστα, να επιβεβαιώνει πως δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία μαζί του για επέκταση της συνεργασίας τους και τις φήμες πως ετοιμάζεται να ενταχθεί ως ελεύθερος στην Παρί να φουντώνουν.

Για το τέλος αφήσαμε το πιο… γνωστό όνομα στο ποδοσφαιρικό κοινό. Τον 22χρονο αμυντικό χαφ από την Ουρουγουάη, Μανουέλ Ουγκάρτε. Από το 2021 αγωνίζεται στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και έχει ήδη 85 συμμετοχές με τον πορτογαλικό σύλλογο (10 εκ των οποίων στο Champions League), ενώ είναι και διεθνής (8 συμμετοχές), ευρισκόμενος μάλιστα στην αποστολή της Ουρουγουάης για το παγκόσμιο Κύπελλο, χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί.

Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται ήδη στα 50 εκατομμύρια ευρώ, με τους Παριζιάνους να έχουν ανταγωνισμό από την Premier League για την απόκτησή του καθώς είναι στο στόχαστρο τόσο της Νιουκάστλ, όσο και της Τσέλσι.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024