Τετάρτη 06 Μαϊου 2026
weather-icon 23o
MKO διέσωσε 117 μετανάστες από τη Λιβύη

MKO διέσωσε 117 μετανάστες από τη Λιβύη

Ήταν στοιβαγμένοι μέσα σε ένα ξύλινο πλοιάριο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

H ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Open Arms ανακοίνωσε ότι διέσωσε σήμερα 117 μετανάστες που ήταν στοιβαγμένοι μέσα σε ένα ξύλινο πλοιάριο προερχόμενο από την Λιβύη σε μια ακόμη επιχείρηση επικίνδυνου διάπλου μεταναστών στη Μεσόγειο.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει ότι σήμερα περισυνέλεξε 117 ανθρώπους–ανάμεσά τους 25 γυναίκες και ένα τρίχρονο αγόρι–κυρίως από την Ερυθραία, το Σουδάν και τη Λιβύη.

Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε σε διεθνή ύδατα 30 χλμ από την ακτή της Λιβύης μετά τον απόπλου του πλοίου από το λιμάνι Σαμπράθα, σύμφωνα με την ανακοίνωση και με εκπρόσωπο της ΜΚΟ.

Η κατάσταση της υγείας όλων των επιβατών αξιολογείται πάνω στο πλοίο της Open Arms, ανακοίνωσε η οργάνωση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το που θα μεταφερθούν.


Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 06 Μαϊου 2026
Cookies