Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπόρις Τζόνσον: Επιστρέφει στη δημοσιογραφία ως αρθρογράφος στη Daily Mail με «εξαψήφιο μισθό»

Μπόρις Τζόνσον: Επιστρέφει στη δημοσιογραφία ως αρθρογράφος στη Daily Mail με «εξαψήφιο μισθό»

Η Daily Mail είχε προϊδεάσει στο πρωτοσέλιδο της Παρασκευής για έναν άγνωστο «ευρυμαθή αρθρογράφο» και τελικά αποκάλυψε την ταυτότητά του.

Ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται να εγκαταλείπει οριστικά την πολιτική μετά την παραίτησή του από θέση του πρωθυπουργού στον απόηχο του Partygate το 2022 αλλά και από βουλευτής πριν από μερικές ημέρες, καθώς επιστρέφει στη δημοσιογραφία.

Συγκεκριμένα η «Daily Mail» είχε προϊδεάσει στο πρωτοσέλιδο της Παρασκευής για έναν άγνωστο «ευρυμαθή αρθρογράφο που θα είναι απαραίτητο ανάγνωσμα – τόσο στο Γουέστμινστερ όσο και σε όλο τον κόσμο» και τελικά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αποκάλυψε την ταυτότητά του, αναφέροντας πως αυτός θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον Μπόρις Τζόνσον ως τον νέο μας αρθρογράφο. Γνωστός ως ένας από τους πιο πνευματώδεις και πρωτότυπους συγγραφείς, η στήλη του Μπόρις θα δημοσιεύεται στην Daily Mail κάθε Σάββατο», αναφέρει η «Daily Mail» σε ανάρτησή της στο Twitter.

Μάλιστα έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο, στο οποίο παρουσιάζεται ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δηλώνει «ενθουσιασμένος» για τη νέα του στήλη η οποία θα είναι ακριβώς όπως της σκέφτεται «χωρίς ίχνος λογοκρισίας» και καλεί τους αναγνώστες να αγοράσουν την εφημερίδα το Σάββατο.

Μάλιστα όπως ανέφερε πηγή του Politico, o Μπόρις Τζόνσον θα λάβει ένα πολύ υψηλό εξαψήφιο ποσό ως ετήσιο μισθό γι’ αυτή τη συνεργασία.

Πρώτη δημοσιογραφική δουλειά μετά το 2019

Η στήλη του άλλοτε πρωθυπουργού της Βρετανίας στη «Daily Mail» θα είναι πρώτη του δημοσιογραφική αφότου παραιτήθηκε από τη θέση του στη «Daily Telegraph» το 2019.

Ο Μπόρις Τζόνσον ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «The Times» αλλά απολύθηκε όταν παραποίησε μια είδηση. Αργότερα έγινε ο απεσταλμένος της Βρετανίας στις Βρυξέλλες για χάρη της εφημερίδας «The Daily Telegraph».

Έγινε βοηθός εκδότη στην ίδια εφημερίδα από το 1994 έως το 1999 και αργότερα εκδότης στην εφημερίδα «The Spectator» από το 1999 έως το 2005.

Το 2001 έκανε τη μετάβαση στον χώρο της πολιτικής, αρχικά ως βουλευτής και έπειτα το 2008 ως δήμαρχος του Λονδίνου. Το 2019 εκλέχθηκε πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος και ανέλαβε την πρωθυπουργία.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024