
Σκηνοθέτης στη Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε επειδή δημοσίευσε γυμνές σκηνές νεαρής ηθοποιού σε μουσικό βίντεο κλιπ
Ο σκηνοθέτης αθέτησε τη συμφωνία που είχε κάνει με τη νεαρή ηθοποιό.
Σκηνοθέτης καταδικάστηκε σε 15μηνη φυλάκιση, με 3ετή αναστολή, επειδή χρησιμοποίησε αμοντάριστα γυμνά πλάνα νεαρής φοιτήτριας και ηθοποιού σε βίντεο κλιπ μουσικού συγκροτήματος το οποίο κυκλοφόρησε σε δημοφιλή διαδικτυακή πλατφόρμα.
Ο 50χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για «επέμβαση σε αρχείο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, επεξεργασία και περαιτέρω ανακοίνωση των δεδομένων αυτών σε μη δικαιούμενα πρόσωπα».
Πότε τραβήχτηκε το βίντεο κλιπ
Σύμφωνα με τη δικογραφία, το βίντεο κλιπ τραβήχτηκε το Δεκέμβριο του 2017, ενώ είχε προηγηθεί συμφωνία της καταγγέλλουσας φοιτήτριας να συμμετάσχει ημίγυμνη, με τον ρητό όρο, ότι όλες οι σκηνές που θα περιλάμβαναν γυμνά σημεία του σώματος (πλην της γυμνής πλάτης της) είτε θα αφαιρούνταν στο τελικό μοντάζ είτε θα καλύπτονταν με θόλωση εικόνας. Αντ’ αυτού, όμως, κατά την ίδια δικογραφία, ο κατηγορούμενος απομόνωσε τουλάχιστον τρεις εικόνες όπου φαινόταν το στήθος της και τις περιέλαβε στο τελικό κλιπ του τραγουδιού.
Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης δεν παρέστη στη δίκη και δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου που αρνήθηκε την αποδιδόμενη πράξη. Κατά της καταδικαστικής απόφασης ασκήθηκε έφεση.
Για την ίδια υπόθεση η φοιτήτρια, είχε προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, ωστόσο, η αγωγή της απορρίφθηκε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 30χρονος οδηγός που έτρεχε με 209 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Οδό
- Κτηνίατροι: Όταν η φροντίδα των ζώων συναντά την ανθρώπινη πίεση
- How Greece Is “Locking In” the Aegean Sea
- Ανατροπές στη Euroleague: Ο Παναθηναϊκός, ο Ομπράντοβιτς, η ομάδα που μπαίνει «σφήνα» και ο Σπανούλης
- Eurovision 2026: Η Ντάρα επέστρεψε στη Βουλγαρία – Η θερμή υποδοχή
- Θεσσαλονίκη: Νεροπίστολα, βιντεοσκόπηση και ξυλοδαρμός στον Εύοσμο – Συνελήφθησαν 6 νεαροί



