Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Citroen ετοιμάζει την ολική επαναφορά του C3 με όρους ηλεκτρικής προσιτότητας

Η Citroen ετοιμάζει την ολική επαναφορά του C3 με όρους ηλεκτρικής προσιτότητας

Με αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογία και τιμή κάτω των 25.000 ευρώ θα επανέλθει το C3 το οποίο πλέον θα ονομάζεται e-C3 φιλοδοξώντας να διατηρήσει την ηγετική του θέση αλλά και να βάλει όρια στον κινεζικό ανταγωνισμό ηλεκτρικών supermini

H γαλλική φίρμα ετοιμάζει τη νέα γενιά του C3, ενός από τα σταθερά δημοφιλή μοντέλα της η οποία σύμφωνα με τις συστάσεις θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της το προσεχές φθινόπωρο με την προοπτική να διατεθεί από το 2024.

Αυτονόητα, όπως επιβάλλουν οι τάσεις, η νέα γενιά του C3 θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη και θα μετονομαστεί σε e-C3 ωστόσο λιγότερο αυτονόητα, σύμφωνα με δηλώσεις του Thierry Koskas, νέου επικεφαλής της γαλλικής φίρμας -αντικατέστησε τον Vincent Cobee τον περασμένο Φεβρουάριο- ο στόχος είναι να έχει τιμή μικρότερη των 25.000 ευρώ.

Αναλύοντας το σκεπτικό του ο Thierry Koskas αναγνώρισε την «απειλή» που αποτελούν τα χαμηλού κόστους ηλεκτροκίνητα που εισάγονται από κινεζικές φίρμες στην Ευρώπη λέγοντας ότι: «έχουν πολύ ανταγωνιστικά προϊόντα μεν, η Citroen είναι πανέτοιμη να ανταποκριθεί δε και η απάντησή μας είναι το e-C3».

Σε ο,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του e-C3 όπως ανέφερε ο ίδιος θα υιοθετήσει την μορφή «ενός μικρού hatchback με στοιχεία SUV» ωστόσο όπως διευκρίνισε δεν θα θεωρείται crossover ή SUV, ακολουθώντας προφανώς την λογική μοντέλων όπως το Toyota Aygo X και το Dacia Sandero Stepway. Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζει ο Thierry Koskas το e-C3 θα είναι «μοναδικό» στο είδος του, όντας ένα πλήρως εξοπλισμένο, ευρωπαϊκής κατασκευής αυτοκίνητο «αντίστοιχο του οποίου δεν υπάρχει προς το παρόν στην αγορά».

Με βάση ανεπίσημες πληροφορίες, η ηλεκτρική αυτονομία του νέου e-C3 θα διαμορφωθεί σε 300 χλμ. ενώ αναμενόμενα η προέλευση των συστοιχιών θα είναι κινεζική ενώ σχεδιαστικά το νέο μοντέλο θα αντλήσει από την πλούσια παράδοση των μοντέλων της γαλλικής φίρμας όπως το 2CV, το AX και το Saxo, αλλά και από τα σύγχρονα τολμηρά πρωτότυπα που έχει παρουσιάσει η Citroen όπως το εικονιζόμενο Oli Concept

Αξίζει να σημειωθεί ότι το C3 αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο της Citroen με δεδομένα ότι η τρέχουσα γενιά του η οποία παρουσιάστηκε το 2016 και ανανεώθηκε το 2020 εξακολουθεί να προσελκύει το ενδιαφέρον των αγοραστών, όντας από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της γαλλικής φίρμας, εκπροσωπώντας το 30% των συνολικών πωλήσεων της γαλλικής φίρμας και τερματίζοντας έκτο στην «μικρή» ευρωπαϊκή κατηγορία τον μήνα Απρίλιο συσσωρεύοντας περίπου 45.000 πωλήσεις.

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024