Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυπριακό: Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Γκουτέρες

Κυπριακό: Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αντόνιο Γκουτέρες αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση της προσπάθειας επανέναρξης των συνομιλιών και συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είχε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Νίκος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε εκ νέου τον γ.γ. του Οργανισμού για την ετοιμότητά του, σε ό,τι αφορά την επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών, με στόχο την επίλυση του Κυπριακού από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά,  και εντός του πλαισίου των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την προστιθέμενη αξία διορισμού Απεσταλμένου του γενικού γραμματέα για το Κυπριακό.

Τι συζήτησαν Γκουτέρες – Χριστοδουλίδης

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε επίσης τον κ. Γκουτέρες για τα αποτελέσματα των επαφών του με Ευρωπαίους ηγέτες και τους επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξης των συνομιλιών στη συμφωνημένη βάση, υποβοηθητικά των προσπαθειών του ΟΗΕ.

Από πλευράς του, ο γενικός γραμματέας επαναβεβαίωσε για τη δέσμευση του στην επίλυση του Κυπριακού εντός των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο γ.γ. του ΟΗΕ, αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση της προσπάθειας επανέναρξης των συνομιλιών και συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024