Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 35-63 (27΄διακοπή): Το σήκωσε και αυτό ο Θρύλος μέσα στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 35-63 (27΄διακοπή): Το σήκωσε και αυτό ο Θρύλος μέσα στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, νικώντας τον Παναθηναϊκό στον τέταρτο τελικό στο ΟΑΚΑ, που διακόπηκε στο 27′ εξαιτίας ρίψης αντικειμένων και δεν συνεχίστηκε ποτέ λόγω επισοδίων.

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός. Ο τρίτος τελικός της Basket League στο ΟΑΚΑ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, 2.46″ πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου και με το σκορ στο 35-63 υπέρ του Ολυμπιακού.

Όση ώρα παίχτηκε μπάσκετ οι Πειραιώτες ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι από το ξεκίνημα, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον Παναθηναϊκό και επιβεβαίωσαν ξανά την τεράστια διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Με τον Ολυμπιακό να είναι καταιγιστικός και στο 3ο δεκάλεπτο όπως και στο πρώτο μέρος, η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει, φτάνοντας μέχρι και τους 32 πόντους (31-63) λίγο πριν τη διακοπή. Σε εκείνο το σημείο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πέταξαν, αντικείμενα, καπνογόνα και κροτίδες προς το μέρος του πάγκου του Ολυμπιακού, με ορισμένα από αυτά να περνούν και το προστατευτικό δίχτυ. Η αποστολή του Ολυμπιακού αποχώρησε για τα αποδυτήρια μαζί με τους διαιτητές οι οποίοι λίγο αργότερα διέταξαν την εκκένωση του γηπέδου.

Αυτό προκάλεσε νέα αναστάτωση στους οπαδούς του Παναθηναϊκού που μετέτρεψαν το κλειστό του ΟΑΚΑ σε… αρένα προκαλώντας πολλές ζημιές, ενώ εισέβαλλαν και στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να καταφέρουν να πλησιάσουν την αποστολή του Ολυμπιακού.

Μετά από αρκετή ώρα αναμονής διατάχθηκε η οριστική διακοπή του αγώνα από τους διαιτητές, με τον Ολυμπιακό έτσι να στέφεται πρωταθλητής.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε σουτάροντας πολύ καλά από τα 6,75μ. με τον Τόμας Γουόκαπ να αναλαμβάνει και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης, ενώ η χρησιμοποίηση του Πίτερς αντί του Παπανικολάου βοήθησε και σήμερα τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά. Με κάρφωμα του Βεζένκοφ στον αιφνιδιασμό μετά από δύο σερί τρίποντα του Γουόκαπ η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο νούμερο (9-20). Ο Παναθηναϊκός με σερί 5-0 μείωσε αργότερα σε 15-22, πριν καρφώσει ο Φαλ για το 15-24 της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες συνέχισαν να σουτάρουν εξαιρετικά από το τρίποντο και με δύο γρήγορα από ΜακΚίσικ και Σλούκα έγινε το 17-30. Ο Αγραβάνης με 4 προσωπικούς του πόντους μείωσε στους 11 για τους «πράσινους» (21-32), ο Ολυμπιακός ωστόσο δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και έφτασε τη διαφορά στους 16 (24-40). Με τον Γουόκαπ να περνάει ξανά στο παρκέ, οι Πειραιώτες ανέβαζαν συνεχώς τη διαφορά, με το τρίποντο του Σλούκα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου να διαμορφώνει το 26-48 της ανάπαυλας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία μικρή καθυστέρηση καθώς υπήρχε πρόβλημα στον ηλεκτρονικό πίνακα του ΟΑΚΑ, ενώ είχε ανάψει και καπνογόνο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αρκετός καπνός. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και πάλι με σερί 7-0, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 29 (26-55). Ο Πίτερς με τρίποντα και συνέχισε το πάρτι των παικτών του Ολυμπιακού, με τη διαφορά να φτάνει τπυς 32 και στη συνέχεια τον Παπαγιάννη να διαμορφώνει το 35-63. Λίγο μετά ήρθε η στιγμή της διακοπής.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 26-48, 35-63 διακ.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024