Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώην δήμαρχος της Λυόν καταγγέλλει την ομάδα της πόλης του πως έστησε παιχνίδι το 2003

Πρώην δήμαρχος της Λυόν καταγγέλλει την ομάδα της πόλης του πως έστησε παιχνίδι το 2003

Ο πρώην δήμαρχος της Λυόν υποστηρίζει πως η ομάδα της πόλης του έστησε τον αγώνα της προτελευταίας αγωνιστικής της σεζόν 2002/2003 με τη Μονπελιέ για να κατακτήσει τον τίτλο.

Η σοκαριστική καταγγελία του Ζεράρ Κολόμπ έγινε στο περιοδικό Lyon Décideurs το οποίο ζήτησε από πρώην παίκτες, φίλους και συνεργάτες του Ζαν Μισέλ Ολάς να πουν δυο λόγια λόγω της αποχώρησής του πρόσφατα από την προεδρία της Λυόν.

Ο πρώην δήμαρχος της πόλης και στενός φίλος του Ολάς με τον οποίον είχε παρακολουθήσει πολλά από τα παιχνίδια των Λυονέ αποκάλυψε πως το 2003 ο πρόεδρος της Λυόν είχε συμφωνήσει με τον φίλο και ομόλογό του Λουί Νικολέν για το αποτέλεσμα του αγώνα με τη Μονπελιέ.

Η Λυόν διεκδικούσε τον τίτλο και η Μονπελιέ πάλευε για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Σύμφωνα με τον Κολόμπ μια ισοπαλία θα βοηθούσε και τις δύο ομάδες να πετύχουν τους στόχους τους. Το σκορ ήταν 1-1 όταν από ένα μακρινό σουτ του Ζουνίνιο η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Όπως περιγράφει ο Κολόμπ, ο Ολάς έγινε έξαλλος στην εξέδρα. «Ηθελε αμέσως να τον βγάλει από το γήπεδο. Τρία λεπτά αργότερα ο Ζουνίνιο ήταν στον πάγκο». Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο είχαν δοθεί εντολές στους παίκτες να τελειώσει το παιχνίδι ισόπαλο για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Εκείνη τη σεζόν η Λυόν κατέκτησε τον τίτλο με έναν βαθμό διαφορά από τη Μονακό ενώ η Μονπελιέ κατετάγη 16η και απέφυγε τον υποβιβασμό.

Η Λυόν αντέδρασε μέσω των social media υπενθυμίζοντας πως η ισοπαλία εκείνου του αγώνα στην προτελευταία αγωνιστική δεν εξασφάλιζε τον τίτλο στην ομάδα της, αλλά αυτό συνέβη τελικά λόγω της ήττας που υπέστη η Μονακό από την Γκινγκάμπ την ίδια ημέρα. Ο τοπικός Τύπος έκανε λόγο για γελοιότητες και αμφισβήτησε την παρουσία του πρώην δημάρχου στο επίμαχο παιχνίδι γιατί σχεδόν δεν πήγαινε στα εκτός έδρας ματς.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024