Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσαπανίδου για ντιμπέιτ: Αν τεθεί θέμα μετάθεσης λόγω εθνικού πένθους, θα συναινέσουμε

Τσαπανίδου για ντιμπέιτ: Αν τεθεί θέμα μετάθεσης λόγω εθνικού πένθους, θα συναινέσουμε

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει συγκλονιστεί από αυτή την τραγωδία που βιώνουμε τις τελευταίες ώρες» λέει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ενδεχόμενο αναβολής του αυριανού ντιμπέιτ λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους που κηρύχθηκε μετά το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Ωστόσο, αν λόγω του εθνικού πένθους τεθεί τέτοιο θέμα, δηλαδή να μη γίνει αύριο, εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε το πρόγραμμα του προέδρου, να μετατεθεί, να γίνει, να γίνει την Κυριακή μετά τη λήξη του τριημέρου. Να γίνει την Κυριακή, να γίνει τη Δευτέρα να γίνει εν πάση περιπτώσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα καθώς οδεύουμε προς τις κάλπες, φαντάζομαι ότι όλα τα κόμματα θα συμφωνήσουν στο να γίνει μια αλλαγή στο πρόγραμμα των αρχηγών τους, έτσι ώστε να βρεθούν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά τη λήξη του εθνικού πένθους, αφού πρώτα έχουμε βοηθήσει τους ανθρώπους» είπε η κυρία Τσαπανίδου μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Να μη γίνεται ο βυθός της θάλασσας τάφος ανθρώπων»

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει συγκλονιστεί από αυτή την τραγωδία που βιώνουμε τις τελευταίες ώρες. Η σημερινή μέρα είναι πραγματικά ανείπωτη δεν έχω λόγια να το περιγράψω είναι σοκ. Είναι όπως όλα δείχνουν τα στοιχεία, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες προσφυγικού μεταναστευτικού. Είναι αδιανόητο» είπε η Πόπη Τσαπανίδου για το ναυάγιο, που έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε 79 ανθρώπους.

«Η σκέψη μας είναι κοντά στους ανθρώπους αυτούς και που παλεύουν να σώσουν ψυχές, στους ανθρώπους που βρίσκονται στο νοσοκομείο, σε όσους έχουν διασωθεί. Ελπίζουμε πάντα να σωθούν κι άλλοι άνθρωποι να βγουν από τη θάλασσα. Εμείς από το πρωί έχουμε στείλει, ο ΣΥΡΙΖΑ και ένα κλιμάκιο, η κυρία Νούκα και ο κύριος Χαρίτσης. Έχουμε αναστείλει όλες μας τις εκδηλώσεις, τις προεκλογικές. Συμπάσχουμε και νομίζω ότι τώρα πρέπει να φανεί και η ανθρωπιά όλων μας.  Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι είναι ταλαιπωρημένοι, είναι κυνηγημένοι, είναι άνθρωποι οι οποίοι πίστευαν ότι στην άλλη μεριά της θάλασσας θα δουν μια ελπίδα» τόνισε.

«Και δυστυχώς τώρα με τραγικό τρόπο υπογραμμίζεται και η ανάγκη να βρεθεί μια λύση η οποία θα ανοίξει. Λέμε στον ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξουν ασφαλείς δίοδοι, ασφαλείς οδοί προκειμένου να μπορέσει να γίνεται η μετανάστευση σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, να στηριχθούν οι χώρες διέλευσης, οι χώρες στις οποίες καταλήγουν οι άνθρωποι αυτοί, να γίνει μια δίκαιη κατανομή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να υπάρξει δηλαδή μια συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ουσιαστική που θα λύνει το πρόβλημα. Η σκέψη μας είναι να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Και κυρίως πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι -και σ’ αυτό συμφωνούμε- ότι δεν πρέπει να γίνεται αυτός ο βυθός της θάλασσας, ο τάφος των ανθρώπων αυτών. Είναι αδιανόητη τραγωδία. Είμαστε συγκλονισμένοι» κατέληξε η Πόπη Τσαπανίδου.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024