Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μείωσε τη σπατάλη τροφίμων επιλέγοντας χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak®

Μείωσε τη σπατάλη τροφίμων επιλέγοντας χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak®

Η περίοδος μετά την πανδημία έχει αναδιαμορφώσει την καθημερινότητα μας με νέες τάσεις όπως η μαγειρική στο σπίτι, οι online αγορές τροφίμων και οι ψηφιοποιημένες και προσωποποιημένες συναλλαγές.

Έχει ακόμη αναδείξει νέες τάσεις στην υγεία, όπως μια πραγματική στροφή στις υγιεινές τροφές, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός που ενισχύει και την ανάγκη για ασφάλεια των τροφίμων, καθώς η υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή. Παράλληλα, στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον, η ανησυχία για την κλιματική αλλαγή και τη σπατάλη τροφίμων απασχολούν έντονα τη δημόσια ατζέντα ως περιβαλλοντικά ζητήματα. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ευρήματα της έρευνας Tetra Pak Index, σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο Ipsos[1], που αναδεικνύουν μια νέα ανάγκη: τη δημιουργία ασφαλών συσκευασιών για τα τρόφιμα που προστατεύουν παράλληλα το οικοσύστημα του πλανήτη μας.

Ανταποκρινόμενη σε αυτές τις ανάγκες, η Tetra Pak αναπτύσσει λύσεις συσκευασίας, μεριμνώντας για την πρόσβαση σε ασφαλή τρόφιμα, όπου αυτό είναι δυνατό, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, την τεχνολογία και  συνεργασίες για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις αλυσίδες παραγωγής.

Ο ρόλος-κλειδί της χάρτινης συσκευασίας στη μείωση σπατάλης τροφίμων 

Για δεκαετίες, η Tetra Pak αναπτύσσει ασηπτικές τεχνολογίες επεξεργασίας και συσκευασίας, που επεκτείνουν τη διάρκεια των προϊόντων για έως και 12 μήνες, χωρίς τη ανάγκη χρήσης συντηρητικών ή ψύξης, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε ασφαλή τρόφιμα, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη. Επιπλέον, οι χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak συμβάλλουν στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, καθώς, χάρη στην ασηπτική τεχνολογία προστατεύεται το περιεχόμενο τους από την υγρασία, τη ζέστη και την πιθανή ανάπτυξη μικροοργανισμών, που ενδέχεται να είναι επιβλαβείς για την υγεία. Έχοντας συνεργασία με ένα ευρύ δίκτυο παραγωγών τροφίμων και ποτών, η Tetra Pak αξιοποιεί θρεπτικά συστατικά όπως η πρωτεΐνη, ενώ μετατρέπει τα υποπροϊόντα που προκύπτουν από την παραγωγή τροφίμων σε νέα συστατικά.

Η δημιουργία μίας ακόμη πιο βιώσιμης συσκευασίας 

Οι χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak αποτελούνται από ανανεώσιμα, φυτικά υλικά σε ποσοστό περίπου 70%. Ωστόσο, όραμα της είναι η δημιουργία μίας ακόμη πιο βιώσιμης χάρτινης συσκευασίας, η οποία θα αποτελείται μόνο από ανανεώσιμα και ανακυκλώσιμα υλικά, θα είναι πλήρως ανακυκλώσιμη και με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Για τη δημιουργία της, χρησιμοποιούνται τεχνολογίες που εξοικονομούν νερό, ενέργεια και μειώνουν τα απορρίμματα σε όλα τα στάδια από την υπεύθυνη παραγωγή, επεξεργασία και συσκευασία μέχρι την τελική διανομή στον καταναλωτή.

Επιλέγοντας χάρτινες συσκευασίες, προφυλάσσουμε τα τρόφιμα μας, μειώνουμε τη σπατάλη τροφίμων και κάνουμε μια βιώσιμη επιλογή.

Ας μη συμβιβαζόμαστε με όσα μπορούμε να καταφέρουμε σήμερα.

Ας κάνουμε ένα βήμα παραπέρα.

Go nature. Go carton.

[1] Η Ipsos είναι ένα παγκόσμιο ερευνητικό κέντρο, που παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες και βαθιά γνώση σε ζήτημα που αφορούν την κοινωνία, την αγορά και τους ανθρώπους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024