Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα 510 εκατ. και οι άλλοι αριθμοί του Tζόκοβιτς που ζαλίζουν!

Τα 510 εκατ. και οι άλλοι αριθμοί του Tζόκοβιτς που ζαλίζουν!

Μέχρι λοιπόν να καταλήξει η παγκόσμια κοινότητα ποιος είναι ο GOAT, ο 36χρονος Νόλε στρογγυλοκάθεται πάνω στα επιτεύγματα του και το απολαμβάνει

Με την κατάκτηση του Roland Garros ο Νόβακ Τζόκοβιτς, έφτασε τον αριθμό ρεκόρ των 23 grand slam στην καριέρα του, ξεπερνώντας τον Ραφα Ναδάλ που έχει 22.

Το επίτευγμα αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει συζητήσεις και διαμάχες για το ποιος είναι ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, μεταξύ του Σέρβου, του Ισπανού και του Ρότζερ Φέντερερ. Στη συζήτηση μπαίνει και το γεγονός ότι ο Τζόκοβιτς έχει 30 νίκες επί του Ναδάλ και 29 ήττες, ενώ καλύτερος είναι ο απολογισμός του κόντρα στον Φέντερερ, με 27 νίκες και 23 ήττες.

Μέχρι λοιπόν να καταλήξει η παγκόσμια κοινότητα ποιος είναι ο GOAT, ο 36χρονος Νόλε στρογγυλοκάθεται πάνω στα επιτεύγματα του και το απολαμβάνει. Ετσι και αλλιώς είναι πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη, αντίπαλο παρά την προχωρημένη ηλικία του δεν έχει και κυρίως δείχνει καλύτερος και πιο σίγουρος από ποτέ!

Στα 36 χρόνια και 20 ημέρες, έγινε άλλωστε ο μεγαλύτερος σε ηλικία νικητής του γαλλικού Οπεν, αφήνοντας και πάλι πίσω τον Ράφα Ναδάλ, που πλέον βγήκε εκτός των πρώτων 100 αθλητών του τένις στη λίστα της ATP.

O Tζόκοβιτς ανέβηκε και πάλι στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης συμπληρώνοντας 388 εβδομάδες στο No1 με τον επόμενο να βρίσκεται πολύ πίσω. Ο Ρότζερ Φέντερερ που ακολουθεί έχει 310 εβδομάδες πρωτιάς, ενώ στις γυναίκες η σπουδαία Στέφι Γκραφ έφτασε τις 377 εβδομάδες.

Επίσης έχει επτά φορές κλείσει τη χρονιά στην πρώτη θέση της ATP, έναντι πέντε των Ναδάλ και Φέντερερ.

Μιας και μιλάμε για την ATP, o Σέρβος έχει 94 φορές κατακτήσει τουρνουά της, ισοφαρίζοντας τον Ιβαν Λεντλ στην τρίτη θέση.  Μπροστά του ο Αμερικανός Τζίμι Κόνορς με 109 και ο Ρότζερ Φέντερερ με 103.

Ο νικητής του Roland Garros με 83,4% έχει το μεγαλύτερο ποσοστό νικών στην καριέρα του, μπροστά από τον Ναδάλ με 82.9%, τον Μποργκ με 82.4% και τον Φέντερερ με 82%.

Εισόδημα μεγαλύτερο από 500 εκατομμύρια δολάρια

Όλα αυτά βέβαια είναι στατιστικά και τροφή στις συζητήσεις των φιλάθλων για τον GOAT καθώς για τον Σέρβο τενίστα, πέρα από τη δόξα, υπάρχει και το χρήμα! Και σε αυτό τον τομέα, ο ίδιος δεν έχει κανένα παράπονο, χάρη βέβαια στο τεράστιο ταλέντο του.

Μετά το τσεκ των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων που πήρε στο Παρίσι, ο Τζόκοβιτς έφτασε τα χρηματικά έπαθλα στην τεράστια καριέρα του, συνολικά στα 170 εκατ., ένα ποσό πραγματικά εξωπραγματικό. Μάλιστα έχει μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Ναδάλ που έχει βάλει στην τράπεζα 135 εκατ. και τον Φέντερερ με 131 εκατ. Το 2015 έβγαλε από την ATP το ποσό ρεκόρ των 21,6 εκατ. ενώ φέτος έχει φτάσει έως τώρα τα 5,1 εκατ.

Βέβαια αυτά δεν είναι τα μοναδικά χρήματα που έχει πάρει έως τώρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ολοι γνωρίζουν ότι οι κορυφαίοι τενίστες του κόσμου έχουν πολλά παράπλευρα κέρδη από χορηγούς και διαφημίσεις που ξεπερνούν τα όσα παίρνουν μέσα στο κορτ.

Ο Τζόκοβιτς λοιπόν έχει έως τώρα, σύμφωνα με το Forbes, συγκεντρώσει 340 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 20 εκατομμύρια τον τελευταίο χρόνο. Κι, όμως, δεν είναι ο πιο πλούσιος καθώς ο Φέντερερ έφτασε τα 990 εκατομμύρια όταν ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του και συνεχίζει φυσικά με διαφημίσεις και άλλα, ενώ ο Ναδάλ υπολογίζεται ότι έχει εισπράξει περίπου 390 εκατομμύρια δολάρια.

Την ώρα λοιπόν που συνεχίζεται η κόντρα για τον GOAT, ο Νόλε κάθεται σε μια γωνία και απλώς μετράει τα δολάρια του, που φτάσει τα 510 εκατομμύρια δολάρια…

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024