Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ν. Πήλιο: Κατασκευάζεται περιμετρικό μονοπάτι στο Φράγμα Παναγιώτικο

Ν. Πήλιο: Κατασκευάζεται περιμετρικό μονοπάτι στο Φράγμα Παναγιώτικο

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου επενδύει στον περιηγητικό τουρισμό.

Ξεκινούν οι εργασίες διαμόρφωσης του Περιμετρικού Μονοπατιού στο Φράγμα Παναγιώτικο , μετά την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικού και του αναδόχου του έργου.

Σκοπός της δημιουργίας Περιμετρικού Μονοπατιού είναι η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του φράγματος, καθώς θα διευκολύνει την επιθεώρηση του έργου σε όλη του την έκταση, ενώ θα διαμορφωθούν και οι συνθήκες για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, παρέχοντας στους επισκέπτες έναν νέο χώρο ποιοτικής αναψυχής που θα συνεισφέρει σημαντικά στην τοπική οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ο περιβάλλοντας χώρος της Λίμνης του Φράγματος θα διαμορφωθεί μέσω της δημιουργίας ενός περιμετρικού μονοπατιού, που περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης και συντήρησής του καθώς και διάνοιξη του ανατολικού τμήματος και θα κατασκευασθούν συμπληρωματικές υποδομές για την εξυπηρέτηση των χρηστών, όπως ξύλινα παγκάκια και ξύλινες γέφυρες.

Χάρτης από το μονοπάτι που θα δημιουργηθεί στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

Σκοπός του έργου είναι η αξιοποίηση του μονοπατιού τόσο για τον τεχνικό έλεγχο του Φράγματος, όσο και για λόγους υπαίθριας ψυχαγωγίας.

Με αυτό τον τρόπο ο Δήμος ευελπιστεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα της περιοχής, παρέχοντας στους επισκέπτες έναν νέο χώρο αναψυχής, ο οποίος θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και κατ’ επέκταση στην οικονομία της.

Η κατασκευή ενός μονοπατιού γύρω από τη Λίμνη του Φράγματος «Παναγιώτικο» θα δημιουργήσει πρόσβαση στην έντονη βλάστηση του δάσους και στην άμεση επαφή με το νερό και το βουνό.

Η ποικιλομορφία εδάφους, με υψομετρική διαφορά μονοπατιού περίπου 10 μέτρα, θα δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για ένα μονοπάτι που θα χρησιμοποιηθεί εκτός από πεζοπορία και για διαδρομή ορεινής ποδηλασίας mountain biking.

Το έργο γίνεται με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024