Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην αντεπίθεση ο «βασιλιάς» της τεχνητής νοημοσύνης - «Όλος ο κόσμος θέλει την AI»

Στην αντεπίθεση ο «βασιλιάς» της τεχνητής νοημοσύνης – «Όλος ο κόσμος θέλει την AI»

«Μπορούμε να κάνουμε την τεχνητή νοημοσύνη όλο και μεγαλύτερη»,

Την πεποίθηση ότι ο κόσμος λατρεύει την τεχνητή νοημοσύνη και η αγορά θα εκτοξευτεί, εξέφρασε την Τρίτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, από την Σιγκαπούρη, που αποτελεί τον νέο σταθμό της παγκόσμιας περιοδείας του.

«Έχουμε αρκετά εξελιγμένες γλώσσες και επίσης αρκετά ισχυρούς υπολογιστές και θα μπορούσαμε να κάνουμε την τεχνητή νοημοσύνη όλο και μεγαλύτερη », υποστήριξε ο Άλτμαν μπροστά σε ένα ακροατήριο αποτελούμενο από CEO επιχειρήσεων και στελέχη τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Management της Σιγκαπούρης, σύμφωνα με το CNBC.

Μείωση κόστους

H OpenAI είναι ο κατασκευαστής του ChatGPT — του chatbot AI που έχει γίνει viral λόγω της ικανότητάς του να δημιουργεί ανθρώπινες απαντήσεις στις προτροπές των χρηστών. Μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του, είχε φτάσει τα 100 εκατομμύρια χρήστες.

Αλλά το κόστος της εκπαίδευσης και της «εξαγωγής συμπερασμάτων» μεγάλων γλωσσικών μοντέλων όπως το ChatGPT, είναι ακόμα αρκετά μεγάλο. Ως εκ τούτου, ο Άλτμαν επισήμανε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στο να κάνει την τεχνητή νοημοσύνη όσο το δυνατόν πιο προσιτή.

«Θέλουμε να μειώσουμε το κόστος της νοημοσύνης. Θέλουμε να κάνουμε αυτά τα πράγματα τόσο φθηνά που δεν θα χρειάζεται να το σκέφτεστε», είπε.

«Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να έχουμε μεγάλες περικοπές κόστους στο μέλλον. Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε ερευνητικές ανακαλύψεις για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό», πρόσθεσε.

Η παγκόσμια περιοδεία

Την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς το ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να αυξάνεται, ο τεχνολογικός ηγέτης επισκέφθηκε την Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία για συνέδρια και συναντήσεις.

Σε ένα βιομηχανικό φόρουμ που φιλοξενήθηκε στο διαδίκτυο από την Ακαδημία Τεχνητής Νοημοσύνης του Πεκίνου το Σάββατο, ο Άλτμαν είπε ότι η Κίνα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης και ότι η χώρα «έχει μερικά από τα καλύτερα ταλέντα τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο».

Την Παρασκευή, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol και προέτρεψε τη Νότια Κορέα να ηγηθεί της παραγωγής τσιπ AI.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024