Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιερώνυμος για το κόμμα «Νίκη»: «Η εκκλησία αγαπά και όσους έχουν ιδιορρυθμίες»

Ιερώνυμος για το κόμμα «Νίκη»: «Η εκκλησία αγαπά και όσους έχουν ιδιορρυθμίες»

«Η εκκλησία αγαπάει τους πάντες και όταν βλέπετε πως γίνεται διάκριση, υπάρχει αρρώστια» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Για δεύτερη ημέρα συνεδριάζει σήμερα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, καθώς ενόψει των εκλογών αυτό που απασχολεί την εκκλησία, είναι αυτό της εμπλοκής της θρησκευτικής ζωής στα πολιτικά πράγματα και συγκεκριμένα η επιρροή που έχουν ορισμένοι ιερείς που στηρίζουν συγκεκριμένες κομματικές κατεύθυνσεις.

Συγκεκριμένα, αυτό που απασχολεί την εκκλησία είναι το κόμμα Νίκη, το οποίο ήταν μία ανάσα από το να μπει στη Βουλή στις εκλογές της 21ης Μαϊου. Οι νέες δημοσκοπήσεις που διενεργούνται δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό, το κόμμα να καταφέρει να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσοστό για την είσοδο στο κοινοβούλιο

«Η εκκλησία αγαπά όλους τους Έλληνες»

Σε δηλώσεις του στο OPEN, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τόνισε πως «η εκκλησία αγαπά όλους τους Έλληνες και δεν κάνει διακρίσεις ακόμα και αν αυτοί έχουν ιδιομορφίες». Στην συνέχεια, ανέφερε ότι: «Θα κάνουμε αύριο μια ωραία συνάντηση, θα είναι όλοι οι αρχιερείς. Θα ακούσουμε την εισήγηση, τις απόψεις όλων των αρχιερέων και θα βγάλουμε συμπεράσματα.

Βεβαίως συζητείται (το ζήτημα της παρέμβασης ιερέων στα πολιτικά). Μέχρι το συνέδριο που θα κάνουμε τώρα αυτό το νόημα έχει. Έχει την επικεφαλίδα, επανευαγγελισμός και ανασυγκρότηση της ενορίας και θα είναι όλοι οι αρχιερείς, θα ακούσουμε όλα τα πράγματα, θα πούμε τις απόψεις μας, θα καταλήξουμε και θα σας καλέσουμε όλους μαζί να συνεκτελέσουμε».

Ερωτώμενος για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει, σχολίασε: «Η εκκλησία αγαπάει τους πάντες και όταν βλέπετε πως γίνεται διάκριση, υπάρχει αρρώστια. Αγαπάμε τους χριστιανούς Έλληνες όσο αγαπάμε και όλους τους Έλληνες». Για το κόμμα Νίκη σχολίασε: «μέσα σε αυτό το πνεύμα, όλους τους Έλληνες δεν τους διακρίνουμε είτε είναι χριστιανοί, είτε είναι μη χριστιανοί, είτε έχουν ιδιορρυθμίες».

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024