Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Επίσκεψη στα κατεχόμενα και συνάντηση με Τατάρ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Επίσκεψη στα κατεχόμενα και συνάντηση με Τατάρ

Στα κατεχόμενα μετέβη σήμερα, Δευτέρα (12/6) ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του.

Τα πρώτα του ταξίδια στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του στις εκλογές 28ης Μαΐου πραγματοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα στα κατεχόμενα και αύριο, Τρίτη θα μεταβεί στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσγειώθηκε με το προεδρικό αεροσκάφος στη Λευκωσία και στο παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στο αεροδρόμιο τα μέτρα ασφάλειας ήταν εκτεταμένα και δρακόντεια, ενώ είχε στηθεί και μία μεγαλοπρεπής τελετή για τον Τούρκο πρόεδρο, τον οποίο υποδέχθηκαν ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ με τη σύζυγό του, Σιμπέλ, ο «λεγόμενος» πρόεδρος τουρκοκυπριακού κοινοβούλιο, Ζορλού Τόρε και ο «λεγόμενος» πρωθυπουργός, Ουνάλ Ουστέλ, καθώς και άλλα μέλη του «λεγόμενου» υπουργικού συμβουλίου καθώς και αξιωματούχοι του ψευδοκράτους, αλλά και ο πρέσβης της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου.

Όπως μεταδίδουν ελληνοκυπριακά ΜΜΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτισε και συνομίλησε με κόσμο που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς εκεί για να τον υποδεχθεί, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Τρία κράτη, ένα έθνος», «Αγάπη μας η Γαλάζια Πατρίδα», καθώς και σημαίες της Τουρκίας, του ψευδοκράτους και του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα μεταβεί αύριο, Τρίτη ο Τούρκος Πρόεδρος.

Τον Τούρκο πρόεδρο συνοδεύει η σύζυγός του Εμινέ Ερντογάν καθώς και κάποια από τα κορυφαία του νέου υπουργικού συμβολίσου, όπως ο υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, ο υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, καθώς και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Αμπντουλκαντίρ Ουράογλου.

Επίσης, στη συνοδεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας,  Φαχρετίν Αλτούν, ο νέος επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ), Ιμπραήμ Καλίν, ο πρόεδρος της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, Χαλούκ Γκιοργκούν και ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), Ομέρ Τσελίκ.

Μετά την τελετή υποδοχής ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφθηκε στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Λευκωσία, όπου άφησε ένα στεφάνι και έγραψε στο βιβλίο μνήμης.

Τι αναμένεται να συζητήσουν Ερντογάν και Τατάρ

Στη συνέχεια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ, με τον οποίο θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, στα κατεχόμενα αναμένεται να συζητηθεί η μεθόδευση της αναγνώρισης του ψευδοκράτους, η λύση των δύο κρατών στο νησί, η πρόσφατη κατάσταση στα Βαρώσια και οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας θα υπάρξει ανταλλαγή ιδεών καθώς και τα βήματα που θα ακολουθηθούν σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις. Επίσης, θα συζητηθούν λεπτομερώς όλες οι εξελίξεις στο νησί στο πλαίσιο των περιφερειακών και διεθνών σχέσεων.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό ιστότοπο dirilispostasi.com, η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και το παρών έδωσαν ακόμα ο «λεγόμενος» πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, Ουνάλ Ουστέλ και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024