Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανακατάληψη τριών χωριών ανακοίνωσε το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανακατάληψη τριών χωριών ανακοίνωσε το Κίεβο

Οι δύο αντιμαχόμενες χώρες ανακοίνωσαν ταυτόχρονα την ανταλλαγή δεκάδων αιχμαλώτων στρατιωτών των δύο πλευρών.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανακατέλαβαν τρία χωριά από τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Πρόκειται για τους τρεις πρώτους απελευθερωμένους οικισμούς από την έναρξη της αντεπίθεσης αυτή την εβδομάδα.

Αρχικά, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε την ανακατάληψη του χωριού Μπλαγκοντάτνε στην νότια Ουκρανία κατά την επίθεση κατά των ρωσικών θέσεων σε αυτό το τμήμα του μετώπου, για το οποίο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για την διεξαγωγή ορισμένων «επιχειρήσεων αντεπίθεσης».

Η Μόσχα κάνει λόγο εδώ και ημέρες για «σφοδρές μάχες» στο νότιο μέτωπο της Ουκρανίας, αλλά το Κίεβο σιωπά, αρνούμενο να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για την μεγάλη αντεπίθεση που έχει προαναγγελθεί.

Τα τρία χωριά στο Ντόνετσκ

«Οι ένδοξοι στρατιώτες της 68ης ταξιαρχίας (…) απελευθέρωσαν την κοινότητα Μπλαγκοντάτνε», ανήγγειλαν στο Facebook οι χερσαίες δυνάμεις της Ουκρανίας ανεβάζοντας βίντεο που δείχνει στρατιώτες με την ουκρανική σημαία στο εσωτερικό κατεστραμμένου κτιρίου.

Το χωριό βρίσκεται στο όριο ανάμεσα στις περιοχές του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια, στην νοτιοανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των δυνάμεων που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, οι Ουκρανοί αιχμαλώτισαν δύο ρώσους στρατιώτες και φιλορώσους αυτονομιστές μαχητές.

Τρεις ώρες αργότερα, η Ουκρανία ανακοίνωσε την ανακατάληψη του χωριού Νέσκουσνε στην ανατολική περιοχή του Ντονέσκ. «Το Νέσκουσνε, στην περιοχή του Ντονέτσκ, βρίσκεται και πάλι υπό ουκρανική σημαία», ανακοίνωσε η υπηρεσία των συνοριοφυλάκων του ουκρανικού κράτους.

Και το βράδυ, η υφυπουργός Αμυνας της Ουκρανίας Γκάνα Μαλιάρ ανακοίνωσε ότι και τρίτο χωριό, η Μακαρίβκα, έπεσε στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων.

Ανταλλαγή αιχμαλώτων

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό οι δύο αντιμαχόμενες χώρες ανακοίνωσαν ταυτόχρονα την ανταλλαγή δεκάδων αιχμαλώτων στρατιωτών των δύο πλευρών.

Ο Αντρι Γερμάκ, επικεφαλής των προεδρικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, ανακοίνωσε την επιστροφή 95 ουκρανών στρατιωτών, ανάμεσά τους και ορισμένων τραυματιών. Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε την απελευθέρωση 94 ρώσων στρατιωτών.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024