ΚΚΕ: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα
«Η δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου υπέρ υποψηφίων απ’ όλα τα αστικά κόμματα» είναι διαχρονική σημειώνει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «όσοι ανακαλύπτουν τώρα τέτοιου είδους παρεμβάσεις, είναι απλά υποκριτές».
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Πολύ περισσότερο που αυτά τα παιχνίδια διαδραματίζονται σε χρόνο που κυοφορούνται σοβαρές αρνητικές διευθετήσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με την άμεση παρέμβαση του αμερικανοΝΑΤΟικού παράγοντα, που έχει εδραιώσει την παρουσία του στη Θράκη με ευθύνη και των δύο κυβερνήσεων».
Αυτό αναφέρει στο Γραφείο Τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.
«Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μειονότητα στη Θράκη έχουν την ίδια αιτία μ’ αυτά που αντιμετωπίζει το σύνολο του ελληνικού λαού, συνεπώς κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας στο πλαίσιο του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Αυτός ο αγώνας πρέπει να στραφεί ενάντια στα σχέδια και των δύο αστικών τάξεων, ελληνικής και τουρκικής, που παρεμβαίνουν με εκβιασμούς και άλλες μεθόδους γιατί θέλουν τη μειονότητα υποχείριο στα σχέδιά τους», προσθέτει και σημειώνει:
«Διαχρονική η δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου…»
«Στοιχείο αυτής της παρέμβασης διαχρονικά είναι και η δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου υπέρ υποψηφίων απ’ όλα τα αστικά κόμματα και κυρίως η προσπάθεια να εμπεδωθεί η λογική του “συλλογικού αυτοπροσδιορισμού” ως “τουρκική μειονότητα” που αντιτίθεται στη Συνθήκη της Λοζάνης και ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους. Όσοι ανακαλύπτουν τώρα τέτοιου είδους παρεμβάσεις, είναι απλά υποκριτές.
Οι μειονότητες πρέπει να αποτελούν γέφυρες φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Αυτή την αναγκαιότητα εκφράζει το ΚΚΕ και οι υποψήφιοί του από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Απευθυνόμαστε στη μειονότητα με μοναδικό κριτήριο τα κοινά ταξικά συμφέροντα, χωρίς διαχωρισμούς με βάση τη θρησκεία, τη γλώσσα, την εθνική καταγωγή. Γι’ αυτό και μπροστά στις εκλογές χρειάζεται να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και στα σχέδια των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών».
- Greeks Most Pessimistic in Eurozone on Inflation, Growth, ECB Says
- Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ανοίγει τη Δευτέρα – Οι κρίσιμες λεπτομέρειες
- Ελληνική οικονομία: Η επόμενη «μάχη» μετά το δημόσιο χρέος
- Γιατί ο Μέσι είναι νοκ άουτ απο το All Star game του MLS
- Βόλος: Νεκρός εντοπίστηκε 65χρονος έπειτα από φωτιά στο σπίτι του
- Μότσαρτ: Ο σπεκουλαδόρος δούκας, η απλήρωτη αμοιβή και το χειρόγραφο που βρέθηκε 248 χρόνια αργότερα
- Λαμία: Μητέρα κρατούσε αγκαλιά το νεκρό παιδί της για πάνω από ένα 24ωρο
- Ασπίδα του προέδρου της Αργεντινής στην εθνική ομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442