Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τουρκικά ΜΜΕ: Νέες προκλήσεις για την Ροδόπη

Τουρκικά ΜΜΕ: Νέες προκλήσεις για την Ροδόπη

«Ο Μητσοτάκης στόχευσε τους Τούρκους υποψήφιους» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet

Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές στην Τουρκία, τα ΜΜΕ της χώρας στρέφονται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς όπως αναφέρει η Hurriyet ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στόχευσε τους «τούρκους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ» στη Ροδόπη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα για την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, έχει αρχίσει να διαδίδεται και στον Τουρκικό Τύπο. «Ο Μητσοτάκης στόχευσε τους Τούρκους υποψήφιους» αναφέρει στο δημοσίευμά της η εφημερίδα. Ακόμη, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι «ο Μητσοτάκης για να κερδίσει τις ψήφους στη Ροδόπη στόχευσε τους τούρκους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ”».

Δείτε το βίντεο

Ο Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα στον Ερντογάν

Κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ των ελληνικών κομμάτων για την Ροδόπη λόγω του αποτελέσματος που προέκυψε μετά από τις εκλογές της 21ης Μαϊου. Κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως θα επικοινωνήσει με τον Ερντογάν για το θέμα της Ροδόπης

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «δεν θα δεχτώ την εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας από την Τουρκία. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας», προσθέτοντας ότι «θα μιλήσω με τον Ερντογάν για αυτό το θέμα. Θα του πω ότι αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν».

Στα Κατεχόμενα ο Ταγίπ Ερντογάν

Σύμφωνα με την Hurriyet, μία από τις πρώτες επισκέψεις του Ταγίπ Ερντογάν, ως επανεκλεγείς πρόεδρος, θα γίνει στα Κατεχόμενα. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα για πρώτη φορά από την επανεκλογή του την ΤΔΒΚ.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του, αναμένεται να συναντηθεί με τον Ερσίν Τατάρ. Αναμένεται να δώσει μηνύματα για το κυπριακό και τον οδικό χάρτη της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ακόμη, θα συζητηθούν αναλυτικά οι εξελίξεις στο νησί με τις περιφερειακές και παγκόσμιες διαστάσεις τους.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024