Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές 2023: Στα άκρα η κόντρα για τη Ροδόπη - Στον Σαρμά ο Τσίπρας, στον Ερντογάν θέλει να θέσει το θέμα ο Μητσοτάκης

Εκλογές 2023: Στα άκρα η κόντρα για τη Ροδόπη – Στον Σαρμά ο Τσίπρας, στον Ερντογάν θέλει να θέσει το θέμα ο Μητσοτάκης

Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Ροδόπη εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο της εκλογικής αντιπαράθεσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα να επανέρχονται στο θέμα και την Κυριακή.

Κλιμακώνεται, αντί να αμβλύνεται όσο περνούν οι μέρες, η αντιπαράθεση για τη Ροδόπη και το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας από την Τουρκία», ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «πάτησε την κόκκινη γραμμή στη Ροδόπη».

Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, που πραγματοποίησε επίθεση με σκληρές εκφράσεις κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, θα δει τη Δευτέρα 12 Ιουνίου τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, σε μια συμβολική επίσκεψη που υπογραμμίζει πόσο ψηλά ιεραρχεί η Κουμουνδούρου το ζήτημα της Ροδόπης.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η ΝΔ παίζει «φθηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα», ενώ η Μαριλένα Κοππά, σε συνέντευξή της στο in, κάνει λόγο για «επικίνδυνο παιχνίδι με τη Θράκη και λανθασμένο προεκλογικό εργαλείο».

Θα θέσει το θέμα στον Ερντογάν ο Μητσοτάκης

Η Κυριακή ξεκίνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επανέρχεται στο θέμα της Ροδόπης και σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ανάμεσα σε άλλα, να σημειώνει ότι «ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι: «Είχε ενημερωθεί απόλυτα ότι το τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή και μάλιστα με την επισήμανση να μην ξαναβάλει τους δύο υποψηφίους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επέλεξε να κάνει το ακριβώς ανάποδο», καλώντας τους συγκεκριμένους υποψήφιους βουλευτές (Οζγκιούρ Φερχάτ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ), «να κάνουν μια δήλωση ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική και όχι την τουρκική μειονότητα, αλλά δεν νομίζω ότι θα το κάνουν γιατί θα δυσαρεστήσουν το τουρκικό προξενείο», όπως επισήμανε.

Έπειτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για ΚΥΠατζίδικες πρακτικές, λέγοντας, μάλιστα, πως οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι δεν είναι τυχαίο που υπάρχει κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Κομοτηνή.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «δεν θα δεχτώ την εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας από την Τουρκία. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλάδας», προσθέτοντας ότι «θα μιλήσω με τον Ερντογάν για αυτό το θέμα. Θα του πω ότι αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν».

Τσίπρας: Αθλιότητες Μητσοτάκη και λογικές μαφίας από την Ντόρα Μπακογιάννη

Για αθλιότητες Μητσοτάκη και λογικές μαφίας από την Ντόρα Μπακογιάννη έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο κανάλι TRT Θεσσαλίας.

«Μια αθλιότητα βλέπουμε αυτές τις μέρες από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Παίζει με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι 49 χρόνων, 49 χρόνια πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους απ’ όλα τα κόμματα. Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πρόβλημα; Και είναι ντροπή για 10 – 15.000 ψήφους να δημιουργούνται εντάσεις, που πλήττουν τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βεβαίως καταλάβαμε όλοι τι έγινε όταν πήγε πάνω η κυρία Μπακογιάννη πάνω και τους απείλησε. Αν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα περάσετε δύσκολα, τους είπε. Αυτές είναι λογικές μαφίας. Λυπάμαι γι’ αυτή την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη έκφραση για να τοποθετηθώ. Βεβαίως, είναι σκληρή», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τότε παίζουμε εμείς το παιχνίδι του τουρκικού προξενείου…»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Μαριλένα Κοππά στη συνέντευξή της στο in. Μάλιστα, η ίδια τόνισε ότι: «Αυτή τη στιγμή 15.000 Έλληνες πολίτες της Θράκης έχουν επιλέξει τον βουλευτή τους».

«Οι άνθρωποι αυτοί είναι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι θέλουν να νιώσουν πλήρως ισότιμοι, πολίτες της ΕΕ», υπογράμμισε και αν η Ελλάδα ως κράτος και ως κοινωνία δεν τους αγκαλιάσει, τότε αυτή ενισχύει το τουρκικό προξενείο.

«Αν τους κάνουμε να νιώσουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ότι τους στερούμε την ίδια τους την ψήφο, τότε παίζουμε εμείς το παιχνίδι του τουρκικού προξενείου. Και πολύ φοβάμαι ότι αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή η ΝΔ οδηγεί στο διχασμό και σε μεγάλο κίνδυνο για το μέλλον», επισήμανε.

Τέλος, για το ίδιο θέμα η κ. Κοππά πρόσθεσε ότι μετά από όσα έγιναν στη συνάντηση του επόμενου Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ερντογάν το πρώτο θέμα στην ατζέντα θα είναι η Θράκη και αυτό θα «είναι τραγωδία».

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024