Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επίδομα πληθωρισμού δίνει η Γερμανία στους δημόσιους υπαλλήλους

Επίδομα πληθωρισμού δίνει η Γερμανία στους δημόσιους υπαλλήλους

Σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών χορηγεί στους εργαζομένους του δημοσίου επίδομα πληθωρισμού

Σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών στην Γερμανία, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε στάδιο διαβούλευσης, θα δίνει στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, επίδομα πληθωρισμού ύψους 3.000 ευρώ. Μέσα σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται, τόσο ο Όλαφ Σολτς, όσο και όλο το υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, 2.5 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε ομοσπονδιακές, κρατιδιακές και δημοτικές επιχειρήσεις, θα λάβουν αφορολόγητο επίδομα  3000 ευρώ, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις σε αγαθά και υπηρεσίες λόγω του υψηλού πληθωρισμού.

Πόσα θα λάβουν οι υπάλληλοι και συνταξιούχοι

Η παροχή προβλέπεται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ αντίστοιχες πρόνοιες περιλαμβάνονται στις κλαδικές συμβάσεις πολλών κλάδων του ιδιωτικού τομέα, όπως η βιομηχανία μετάλλου, η ηλεκτρική ενέργεια και οι φαρμακευτικές εταιρίες.

Οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα λάβουν επιπλέον 1200 ευρώ τον Ιούνιο και 220 ευρώ κάθε μήνα, από τον Ιούλιο έως τον Φεβρουάριο. Αντίστοιχα, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν επίδομα ανάλογα με το ποσοστό του τελευταίου μισθού τους που εισπράττουν. Το ανώτατο ποσοστό ανέρχεται σε 71,5% και επομένως θα λάβουν επίδομα 2152,50 ευρώ.

«Εντελώς λάθος μήνυμα»

Η κριτική έρχεται ήδη από την Ένωση Φορολογουμένων: «Δεν υπάρχει ακόμη ομοσπονδιακός προϋπολογισμός για το 2024, επειδή δεν μπορεί να γίνουν επαρκείς περικοπές και οι υπουργοί παίρνουν επίδομα για τον πληθωρισμό; Εντελώς λάθος μήνυμα!

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι υπουργοί θα έπρεπε να δώσουν το καλό παράδειγμα και να παραιτηθούν από ένα τέτοιο επίδομα», δηλώνει στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Ένωσης Ράινερ Χολτσνάγκελ.

Από το υπουργείο Εσωτερικών επισημάνθηκε ότι το σχέδιο νόμου βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο επεξεργασίας. Ο Όλαφ Σολτς δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής για το δημοσίευμα.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024