Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεταναστευτικό: Ελλάδα και Ιταλία αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις λέει ο Όλαφ Σολτς

Μεταναστευτικό: Ελλάδα και Ιταλία αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις λέει ο Όλαφ Σολτς

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ιταλία και τις άλλες χώρες μόνες τους» ανέφερε ο Όλαφ Σολτς για το μεταναστευτικό

O Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, επ’ ευκαιρία της σημερινής του συνάντησης με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, στην Ρώμη, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα του Μιλάνου «Corriere della Sera», στην οποία αναφέρεται στο μεταναστευτικό, στη δημοσιονομική σταθερότητα και στις κύριες προκλήσεις διεθνούς πολιτικής.

Με αναφορά στο προσφυγικό και στο μεταναστευτικό ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε: «Πρώτα απ΄όλα, η Ιταλία, η Ελλάδα και οι άλλες μεσογειακές χώρες αντιμετωπίζουν μια τεράστια πρόκληση, διότι ο αριθμός προσφύγων που φτάνουν στα σύνορά τους παρουσιάζει αύξηση. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ιταλία και τις άλλες χώρες μόνες τους, αλλά πρέπει να υιοθετήσουμε μια προσέγγιση με βάση την αλληλεγγύη και το αίσθημα ευθύνης.

Πώς πλήττεται η Γερμανία

Η Γερμανία, από την μεριά της, πλήττεται ιδιαίτερα από την δευτερογενή μετανάστευση. Το περασμένο έτος πάνω από ένα εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες, προερχόμενοι από την Ουκρανία, βρήκαν προστασία στην χώρα μας και, παράλληλα, άλλες 230.000 πρόσφυγες προερχόμενοι από άλλες χώρες, ήρθαν στην Γερμανία, παρότι δεν έχουμε εξωτερικά σύνορα της Ένωσης. Για το λόγο αυτό, έχουμε ανάγκη από μια αλληλέγγυα κατανομή, με αίσθημα ευθύνης και γνώσεις από μέρους των κρατών-μελών της ΕΕ. Χρειαζόμαστε και σεβασμό των διάφορων κανόνων που αφορούν όποιον ζητά προστασία, με αναφορά στις διαδικασίες παροχής ασύλου και ένταξης στις χώρες της Ένωσης».

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε: «Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος αυτός. Ένα είναι σαφές: ο πρόεδρος Πούτιν έχει τη δυνατότητα να τον τερματίσει αμέσως, αποσύροντας τις δυνάμεις του και παύοντας τις εχθροπραξίες. Μετά από αυτό θα μπορούσαν να ακολουθήσουν συνομιλίες για μια δίκαιη ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπως προτείνει εδώ και καιρό το Κίεβο. Αλλά η Ρωσία δεν μετακινείται από τα ιμπεριαλιστικά της αιτήματα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ουκρανία ακόμη για πολύ καιρό».

«Χρειάζεται δημοσιονομική σταθερότητα»

Σε σχέση με την κρατική στήριξη των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, ο Γερμανός καγκελάριος υπογράμμισε ότι «οι αποφάσεις της γερμανικής κυβέρνησης εντάσσονται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που και άλλες χώρες αναλαμβάνουν υπέρ της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας τους» και ότι «υπάρχει συναίνεση σχετικά με το ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις κρατικές βοήθειες πρέπει να γίνει ακόμη πιο ευέλικτη και λειτουργική».

Με αναφορά, τέλος, στα δημοσιονομικά, ο Όλαφ Σολτς δήλωσε στην «Corriere della Sera» ότι «χρειάζεται δημοσιονομική σταθερότητα, ξεκάθαροι κανόνες οι οποίοι να τυχαίνουν σεβασμού και ένα κοινό, διαφανές πλαίσιο», αλλά ότι «δεν θέλουμε να οδηγήσουμε μεμονωμένες χώρες σε ένα πλαίσιο λιτότητας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024