Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παναγιώτης Χατζηνικολάου: Συλλυπητήρια μηνύματα του πολιτικού κόσμου

Παναγιώτης Χατζηνικολάου: Συλλυπητήρια μηνύματα του πολιτικού κόσμου

Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στον πρώην υπουργό Παναγιώτη Χατζηνικολάου

Συλλυπητήρια μηνύματα απέστειλαν ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας με αφορμή τον θάνατο του Παναγιώτη Χατζηνικολάου, πρώην πολιτικού και πατέρα του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά, αναφέρεται: «Αποχαιρετούμε τον Παναγιώτη Χατζηνικολάου, έναν έμπειρο κοινοβουλευτικό λειτουργό – από την αυγή της Μεταπολίτευσης – και υπουργό: αποτελεσματικό και διακριτικό στα καθήκοντά του».

Στη συνέχεια, επισημαίνεται: «Απολάμβανε διαρκώς της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας, που τον αναδείκνυαν ως βουλευτή για δυο δεκαετίες, αλλά και τον σεβασμό του λαού μας στα υπουργεία όπου υπηρέτησε. Η κυβέρνηση απευθύνει εγκάρδια συλλυπητήρια στους οικείους του».

«Θα τον θυμόμαστε με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη»

«Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Παναγιώτη Χατζηνικολάου. Ιστορικό στέλεχος της παράταξής μας, πορεύτηκε με αξιοπρέπεια στα κοινά αφήνοντας έντονη τη σφραγίδα του», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και επισημαίνει: «Ως βουλευτής επί 7 διαδοχικές θητείες, υπηρέτησε με πάθος τους συμπατριώτες του στον Έβρο και την Ορεστιάδα. Ενώ ως υπουργός Μακεδονίας – Θράκης και αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας εργάστηκε για την πρόοδο της χώρας.

Όπως έλεγε και ο ίδιος, «ύψιστη τιμή για έναν πολιτικό είναι να υπηρετεί όλους τους πολίτες με αυταπάρνηση και το απόλυτο καθήκον του είναι να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στον τόπο». Σε αυτό το καθήκον έμεινε πάντα πιστός. Για τη σεμνή και αποτελεσματική διαδρομή του θα τον θυμόμαστε με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη.

Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Το μήνυμα του Κωνσταντίνου Τασούλα για τον Παναγιώτη Χατζηνικολάου

Τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην βουλευτή και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Χατζηνικολάου, εξέφρασε και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, δηλώνοντας ότι «με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην βουλευτή και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Χατζηνικολάου, ενός πολιτικού και επιστήμονα που υπηρέτησε τον τόπο και τους συμπολίτες του με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και αφοσίωση».

Στη συνέχεια, επεσήμανε πως «η αξιοθαύμαστη και αξιέπαινη πορεία του στο δημόσιο βίο της χώρας μας ξεκίνησε στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 1963, όταν και εξελέγη βουλευτής Έβρου με την ΕΡΕ. Στη μεταπολίτευση, εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1974 έως το 1993, ενώ αξιομνημόνευτη είναι η εργατικότητα και η αφοσίωση που επέδειξε κατά τη θητεία του ως υπουργός στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και ως αναπληρωτής υπουργός στο υπουργείο Γεωργίας».

«Σήμερα αποχαιρετούμε με συγκίνηση μια σπουδαία προσωπικότητα της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», ανέφερε στο τέλος της δήλωσής του.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024