Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ 1-0: Τα σάρωσε όλα η ομαδάρα του Γκουαρντιόλα

Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ 1-0: Τα σάρωσε όλα η ομαδάρα του Γκουαρντιόλα

Η απίθανη Σίτι του Πεπ Γουαρντιόλα το πήρε κι αυτό! Χάρη σε ένα υπέροχο γκολ από τον Ρόδρι, οι «Πολίτες» νίκησαν με 1-0 την Ίντερ στον τελικό του Champions League και πέτυχαν το μυθικό τρεμπλ, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία τους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η Μάντσεστερ Σίτι, η «καλοκουρδισμένη μηχανή» του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης για τη σεζόν 2022-23 καθώς η αγγλική ομάδα νίκησε 1-0 την Ίντερ στον τελικό της Πόλης, με τους «πολίτες» να κατακτούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το βαρύτιμο τρόπαιο.

Δικαιώθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο μια εξαιρετική χρονιά για την Σίτι, καθώς η «ορχήστρα» του Γκουαρντιόλα πέτυχε τρεμπλ και ο Ισπανός τεχνικός κατέκτησε με δεύτερη ομάδα το Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά την Μπαρτσελόνα οδήγησε και την Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή της Ευρώπης και ο μύθος του Πεπ γιγαντώνεται.

Ο τελικός της Πόλης δεν ήταν εύκολη υπόθεση για το μεγάλο φαβορί, καθώς η Ίντερ «έβγαλε το λάδι» στην αντίπαλό της. Με όλη τη σημασία των λέξεων. Η ομάδα του Μιλάνου ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική κόντρα στους Άγγλους αλλά «λύγισε» από το εκπληκτικής ομορφιάς γκολ του Ρόντρι.

Η τακτική του Ιντσάγκι «βραχυκύκλωσε» την Σίτι 

Η Σίτι θέλησε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στον κόσμο, με την κυκλοφορία της μπάλας αλλά η Ίντερ δεν «μάσησε» και διέλυσε το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού των Άγγλων.

Η Ίντερ είχε καλά τρεξίματα, πίεσε με τέσσερις και πέντε παίκτες κοντά στην περιοχή της Σίτι και δεν επέτρεψε στην ομάδα του Πεπ το built up που της δίνει το πλεονέκτημα.

Η Ίντερ είχε κάνει το πρώτο βήμα και όλα εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε ο Ιντσάγκι.

Ο τραυματισμός του Ντε Μπρόινε

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την Σίτι, όταν ο Ντε Μπρόινε βγήκε νοκ άουτ λόγω τραυματισμού λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και ο Γκουαρντιόλα αναγκάστηκε να ψάξει νέο πόλο δημιουργίας στο παιχνίδι της ομάδας του.

Τίποτε δεν φαίνονταν να πηγαίνει καλά για την Σίτι αλλά η μπάλα «χαμογέλασε» στους Άγγλους στο δεύτερο μέρος, Και η αλήθεια είναι πως το θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερο, καθώς και οι δύο ομάδες «κυνήγησαν» το γκολ.

Ο Ρόντρι και ο Έντερσον

Το γκολ που έκρινε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν μια «ζωγραφιά» και ο Ρόντρι  έγραψε ιστορία στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ονάνα. Το σουτ του άσου της Σίτι ήταν εκπληκτικό και στο 68′ οι Άγγλοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ.

Ένα γκολ που αποδείχθηκε αρκετό για να χαρίσει την κούπα στην Σίτι, αλλά θα πρέπει να σταθεί κάποιος στη συνεισφορά του τερματοφύλακα της Σίτι. Η Ίντερ πίεσε για την ισοφάριση αλλά ο γκολκίπερ της αγγλικής ομάδας είχε εξαιρετικές επεμβάσεις, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί πως οι «νερατζούρι» είχαν και δοκάρι σε κεφαλιά του Ντι Μάρκο.

Το τελευταίο σφύριγμα του Μαρτσίνιακ βρήκε τους παίκτες της Σίτι να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, κλείνοντας μια ονειρική σεζόν.

Ίντερ: Ονάνα, Νταρμιάν (84’ Μχιταριάν), Ατσέρμπι, Μπαζτόνι (76’ Μπελανόβα), Ντάμφρις (76’ Γκοζενς), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Ντιμάρκο, Τσαλχάνογλου (84’ Ντ’Αμπρόζιο), Λαουτάρο Μαρτίνες, Ντζέκο (57’ Λουκάκου).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς (82’ Γουόκερ), Ακέ, Ακάντζι, Γκιντογκάν, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (36’ Φόντεν), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Χάαλαντ.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024