Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Στο μπάνιο του φύλαγε απόρρητους φακέλους για τα πυρηνικά ο Τραμπ λέει το κατηγορητήριο

ΗΠΑ: Στο μπάνιο του φύλαγε απόρρητους φακέλους για τα πυρηνικά ο Τραμπ λέει το κατηγορητήριο

Οι νέες 37 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αποδόθηκαν στον Τραμπ αφορούν την παράνομη κατοχή άκρως απόρρητων στοιχείων εθνικής ασφαλείας.

Διαστάσεις χιονοστοιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη νέα δίωξη εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ για ομοσπονδιακά αδικήματα, που υπάγονται στο νόμο περί κατασκοπείας της χώρας.

Σύμφωνα με το BBC, ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος είχε στο μπάνιο της  έπαυλης του στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα απόρρητους φακέλους για τα πυρηνικά των ΗΠΑ, θέτοντας την ασφάλεια της χώρας σε μεγάλο κίνδυνο.

«Η μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη αυτών των απόρρητων εγγράφων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι νέες 37 κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αποδόθηκαν στον πρώην πρόεδρο και επίδοξο υποψήφιο ξανά, αφορούν την παραποίηση άκρως ακατάλληλων εγγράφων, την απόκρυψη στοιχείων από ομοσπονδιακές αρχές, την παρακώληση των ερευνών και την παράνομη  κατοχή άκρως απόρρητων στοιχείων εθνικής ασφαλείας.

Τα δυο παραδείγματα του… τρόμου

Το 49σέλιδο κατηγορητήριο κατηγορεί τον Τραμπ ότι αγνόησε εσκεμμένα τις απαιτήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης να επιστρέψει τα έγγραφα που είχε πάρει, αλλά και για κακό χειρισμό ευαίσθητων πληροφοριών, δίνοντας δύο παραδείγματα για το πότε ο πρώην πρόεδρος έδειξε απόρρητα έγγραφα σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Στη μία περίπτωση, ο Τραμπ, αφού έφυγε από τον Λευκό Οίκο, φέρεται να έδειξε σε κάποιον από την πολιτική του επιτροπή έναν χάρτη που περιγράφει λεπτομερώς μια στρατιωτική επιχείρηση σε μια ξένη χώρα.

Σε ένα δεύτερο παράδειγμα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Τραμπ φέρεται να έδειξε ένα στρατιωτικό «σχέδιο επίθεσης» σε έναν συγγραφέα, έναν εκδότη και δύο υπαλλήλους του, κανένας από τους οποίους δεν είχε άδεια ασφαλείας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024