Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές στην Ισπανία: Με το κόμμα Sumar της Γιολάντα Ντίαθ αναμένεται να κατέβουν οι Podemos

Εκλογές στην Ισπανία: Με το κόμμα Sumar της Γιολάντα Ντίαθ αναμένεται να κατέβουν οι Podemos

Τι δήλωσε η γενική γραμματέας των Podemos, Ιόνε Μπελάρα.

Το αριστερό κόμμα Podemos (Μπορούμε) σκοπεύει να κατέβει στις εκλογές του επόμενου μήνα με το κόμμα Sumar (Ενώνω, Προσθέτω) της υπουργού Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ, δήλωσε σήμερα η γενική γραμματέας των Podemos Ιόνε Μπελάρα, λίγες ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την καταχώριση των εκλογικών συνδυασμών.

Το Podemos, ο μικρότερος εταίρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στον κυβερνώντα συνασπισμό, έχασε έδαφος στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ισπανία στις 28 Μαΐου. Αν το Podemos και το Sumar κατέβαιναν ξεχωριστά, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ψήφος θα χωριζόταν και το κάθε ένα από αυτά θα κατέληγε με λιγότερες έδρες.

«Θα κατέβουμε στις βουλευτικές εκλογές μαζί με το Sumar, η απόφαση έχει ληφθεί», είπε σε ομιλία στα κεντρικά γραφεία αφού είχε ζητήσει από τη βάση του κόμματος να ψηφίσει για το θέμα αυτό.

Το «αγκάθι»

Η Μπελάρα πρόσθεσε ωστόσο πως τα δύο κόμματα θα πρέπει να διευθετήσουν ακόμη κάποιες διαφωνίες, κυρίως την εναντίωση του Sumar στην υποψηφιότητα της νυν υπουργού Ισότητας Ιρένε Μοντέρο.

Η Μπελάρα δήλωσε πως το Podemos δεν θα δεχθεί ενδεχόμενο βέτο εναντίον «μιας συντρόφου που ώθησε πιο πέρα από οποιονδήποτε άλλον προηγουμένως τον φεμινιστικό μετασχηματισμό», προσθέτοντας πως το κόμμα της θα εξακολουθήσει να περιμένει προτού υπογράψει τα έγγραφα, που θα πρέπει να υποβληθούν πριν από τα μεσάνυχτα απόψε.

Η Μοντέρο επικρίθηκε σφόδρα για έναν νόμο που περιλάμβανε ένα ‘παραθυράκι’ που επιτρέπει σε βιαστές να λάβουν ελαφρύτερες ποινές.

«Ελπίζουμε πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό για να καταχωρίσουμε τον συνασπισμό», είπε η Μπελάρα. «Η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί σε πολύ σύντομο χρόνο αν υπάρχει η βούληση εκ μέρους της Γιολάντα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024