Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αριθμοί δείχνουν Μάντσεστερ Σίτι αλλά…

Οι αριθμοί δείχνουν Μάντσεστερ Σίτι αλλά…

Η Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει να είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του Champions League.

Για τους λάτρεις των αριθμών, αν και στο ποδόσφαιρο έχουν διαψευστεί πολλές φορές, η Μάντσεστερ Σίτι είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του Champions League κόντρα στην Ιντερ.

Mετά από μία εξαιρετική χρονιά, η ομάδα του Γκουαρδιόλα δείχνει να διατηρεί την κεκτημένη ταχύτητα που απέκτησε σε όλη τη σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάει στον τελικό αήττητη στη φετινή διοργάνωση με επτά νίκες σε 12 αγώνες κι έχοντας αποκλείσει τεράστια κλαμπς όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου.

Αν το σηκώσει θα γίνει η 15η ομάδα που το καταφέρνει στην ιστορία της διοργάνωσης και η όγδοη στην εποχή του Champions League, όταν και οι αγώνες είναι περισσότεροι.

Αντιθέτως η Ιντερ γνώρισε δύο ήττες – και τις δύο από τη Μπάγερν στον όμιλο – αλλά βελτιώθηκε στη διάρκεια της χρονιάς με τέσσερις νίκες στα έξι νοκ άουτ ματς, έχοντας κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα πέντε από αυτά.

Για τη Μάντσεστερ Σίτι είναι η 10η συνεχόμενη χρονιά που φτάνει στα νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης και είναι ο δεύτερος τελικός μέσα σε τρία χρόνια, μετά τον χαμένο του 2021. Η ομάδα του Μιλάνου έχει παρουσία στη φάση των ομίλων τις τελευταίες πέντε συνεχόμενες χρονιές, ωστόσο είχε να προκριθεί στους «16» από τη χρονιά 2011-2012.

Επίθεση που βγάζει «φωτιές»

Στον τομέα της επίθεσης η διαφορά είναι μεγάλη. Η Σίτι βγάζει «φωτιές» κάτι που φαίνεται από τα 31 γκολ που έχει πετύχει στη φετινή σεζόν, αφήνοντας με πέντε γκολ διαφορά πιο πίσω, τη Νάπολι, τη Μπενφίκα και τη Ρεάλ. Η Ιντερ έχει σκοράρει 19 φορές με το δυνατό της χαρτί είναι βέβαια η άμυνα και όχι η επίθεση.

Κι όταν μιλάμε για σκοράρισμα, στο μυαλό έρχεται η μορφή του Χάαλαντ, με το Νορβηγό να είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, με 12 γκολ, τέσσερα περισσότερα από όσους τον ακολουθούν. Και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, όμως, κατέχει μία κορυφή, καθώς είναι πρώτος στις ασίστ με επτά. Οι «απέναντι» δεν έχουν τη χαρά να διαθέτουν παίκτη στην κορυφή των στατιστικών του Champions League.

Ακόμα και στην άμυνα, που είναι η δύναμη της ομάδας του Ιντσάγκι, η Ιντερ δέχθηκε 10 γκολ σε όλη την πορεία της ενώ η Μάντσεστερ Σίτι μόλις με πέντε, έχοντας αντιμετωπίσει και αρκετά πιο δύσκολους αντιπάλους.

Η Ιντερ καλύτερη προϊστορία

Οι νερατζούρι πάντως υπερτερούν στην προϊστορία, καθώς έχουν κατακτήσει τρεις φορές το Κύπελλο, έναντι μίας της Μάντσεστερ Σίτι. Τελευταία φορά ήταν το 2010 με τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο, όταν στον τελικό η Ιντερ επικράτησε 2-0 της Μπάγερν. Ηταν κάτοχος και δύο συνεχόμενες χρονιές, το 1963-64 και 1964-65 με νίκες επί της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπνεφίκα. Αν πάντως σηκώσει το τρόπαιο, το βράδυ του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, τότε θα φτάσει τον Αγιαξ με τέσσερα τρόπαια και έχοντας μπροστά την Ρεάλ Μαδρίτης (14), Μίλαν (7), Μπάγερν (6), Λϊβερπουλ (6) και Μπαρτσελόνα (5).

Ο κύκλος των ομάδων με τρεμπλ

Από την άλλη, αν φτάσει η Μάντσεστερ Σίτι στην κατάκτηση του Champions League, τότε θα γίνει η 9η ομάδα που φτάνει στην κατάκτηση του τρεμπλ σε μία χρονιά, με το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, το Πρωτάθλημα και το εγχώριο Κύπελλο. Εχουν προηγηθεί:

1966/67: Σέλτικ
1971/72: Αγιαξ
1987/88: Αϊντχόφεν
1998/99: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
2008/09: Μπαρτσελόνα
2009/10: Ιντερ
2012/13: Μπάγερν
2014/15: Μπαρτσελόνα
2019/20: Μπάγερν

Το πιο παράξενο γεγονός πάντως στο ζευγάρι του τελικού είναι ότι η Ιντερ και η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχουν βρεθεί ποτέ αντιμέτωπες στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια σύγκριση σε μεταξύ τους αγώνα, ειδικά στο πρόσφατο παρελθόν, ηλεκτρίζει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα!

Ραντεβού λοιπόν το βράδυ του Σαββάτου στη συχνότητα του MEGA για τον μεγάλο τελικό του Champions League.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024