Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«MEGA Stories»: Με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη

«MEGA Stories»: Με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη

Τι θα γράψει για εμάς το Chat GPT στο μέλλον; Οι ειδικοί κάνουν τις προβλέψεις τους στο «MEGA Stories».

Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο επίκεντρο της συζήτησης στο τελευταίο «MEGA Stories» για τη φετινή σεζόν, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 00:10.

Είναι πιο έξυπνη από τον άνθρωπο; Θα μας πάρει τις δουλειές; Ξέρει περισσότερα για εμάς απ’ ό,τι εμείς οι ίδιοι; Μπορεί να έχει κώδικα αξιών και ηθική; Αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε, σκεφτόμαστε, μαθαίνουμε και τελικά ζούμε και πεθαίνουμε; Είναι απειλή για τη δημοκρατία; Οι ερωτήσεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη είναι αμέτρητες. Η Δώρα Αναγνωστοπούλου αναζητά από ειδικούς πειστικές, τεκμηριωμένες, αλλά κυρίως εύληπτες και κατανοητές απαντήσεις.

Συνέντευξη με τον Κυριάκο Πιερρακάκη

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια συνομιλεί με τον πρώην Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, για τα άλματα που έφερε η ψηφιακή τεχνολογία ακόμα και στους σκουριασμένους μηχανισμούς του ελληνικού δημοσίου, για τον νέο εθνικό νόμο (4961/2022) που αφορά στην ασφάλεια, την ανάπτυξη και τη ρύθμιση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα και για την απάντηση της Ε.Ε. στο Chat GPT. Συναντά, ακόμα, έναν πρωτοπόρο και οραματιστή επιστήμονα, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia και αλλοτινό μέντορα του Bill Gates, Χρίστο Παπαδημητρίου, ο οποίος παραδέχεται πως πιθανότατα οι millennials θα προλάβουν να γεράσουν παρέα με κάποιο ρομπότ.

Πώς η η Τεχνητή Νοημοσύνη σώσει ζωές

Ο Θάνος Παπαδημητρίου, ιδρυτής της ελληνικής Moveo, μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες start-ups στον κόσμο και ο Νίκος Παραγιός, δημιουργός της Therapanacea, μιλούν για το πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη όχι μόνο μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητα, αλλά να σώσει κατά κυριολεξία ζωές. O αντιπρόεδρος της Viva Wallet, Γιάννης Λάριος, εξηγεί πώς η νέα τεχνολογία προβάλλει ως το συγκριτικό πλεονέκτημα ακόμα και της μικρότερης ελληνικής επιχείρησης.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά επίσης την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Λίλιαν Μήτρου, για να μάθει εάν η τεχνολογία και η ηθική μπορούν να συμπορεύονται, αλλά και τον πολιτικό επιστήμονα Αλέξανδρο Μελίδη ο οποίος καλείται να απαντήσει εάν οι σύγχρονες δημοκρατίες απειλούνται από την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση.

Τη δική τους οπτική για την εποχή των αλγορίθμων δίνουν και οι: Μανώλης Ανδριωτάκης -δημοσιογράφος, Τίμος Σελλής – διευθυντής της ελληνικής επιστημονικής μονάδας «Αρχιμήδης», Κωστής Γαρδίκης – ο μουσικός που δημιούργησε τον πρώτο ελληνικό δίσκο με τη συνεργασία της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τι θα γράψει για εμάς το Chat GPT στο μέλλον; Οι ειδικοί κάνουν τις προβλέψεις τους στο «MEGA Stories».

Συντελεστές

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου

Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος

Υπεύθυνη Έρευνας και Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Δανέζη

Έρευνα: Κώστας Μπουρούσης

Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη

Κινηματογράφηση: Νo Names Filming team

Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς, Αφροδίτη Ταυρή

Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου

«MEGA STORIES» ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 00:10

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ»

#MegaStories

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024