Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αυστραλία απαγορεύει τη ναζιστική σβάστικα και το έμβλημα των Ες Ες

Η Αυστραλία απαγορεύει τη ναζιστική σβάστικα και το έμβλημα των Ες Ες

Για τον ναζιστικό χαιρετισμό θα αποφασίσει, ωστόσο, κάθε πολιτεία αυτόνομα

Η αυστραλιανή κυβέρνηση θα απαγορεύσει να επιδεικνύονται δημόσια και να πωλούνται ναζιστικά σύμβολα και παραφερνάλια, ανακοίνωσε σήμερα ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης Μαρκ Ντρέιφους.

Ο κ. Ντρέιφους τόνισε σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι θα εισηγηθεί σχέδιο νόμου στα άλλα μέλη της κυβέρνησης, που θα απαγορεύει να επιδεικνύονται δημόσια ο ναζιστικός αγκυλωτός σταυρός (Χάκενκροϊτς, ή σβάστικα) και το σύμβολο των Σούτσταφελ (SS), καθώς και η εμπορία συμπαρομαρτούντων με αυτά τα σύμβολα.

Σκοπός είναι «να στείλουμε το μήνυμα ότι η εξάπλωση του μίσους, της βίας και του αντισημιτισμού δεν έχει θέση στην Αυστραλία», τόνισε ο υπουργός.

«Χρειάζεται να στείλουμε το μήνυμα πως δεν έχουν θέση στην Αυστραλία τέτοιες συμπεριφορές» ούτε «όσοι θέλουν να εξυμνούν τις φρικαλεότητες του Ολοκαυτώματος».

Η χρήση της σβάστικας για θρησκευτικούς λόγους –το σύμβολο χρησιμοποιούν κυρίως οι ινδουιστές, οι τζαϊνιστές και οι βουδιστές– θα εξαιρεθεί από την απαγόρευση, όπως και χρήσεις για ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτεχνικούς, λογοτεχνικούς, δημοσιογραφικούς και επιστημονικούς σκοπούς.

Για τον ναζιστικό χαιρετισμό θα αποφασίσει κάθε πολιτεία αυτόνομα

Ο ναζιστικός χαιρετισμός δεν θα απαγορευθεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο, θα αφεθούν να λάβουν αποφάσεις για αυτό οι κυβερνήσεις κάθε πολιτείας ανεξάρτητα.

Πέρυσι, η Βικτόρια έγινε η πρώτη αυστραλιανή πολιτεία που απαγόρευσε τη δημόσια επίδειξη της σβάστικας. Τον Μάρτιο, απαγόρευσε επίσης τον ναζιστικό χαιρετισμό, έπειτα από επεισόδια ανάμεσα σε νεοναζί και διαδηλωτές υπέρ των δικαιωμάτων των διεμφυλικών.

Ο κ. Ντρέιφους διευκρίνισε πως θα εισηγηθεί το νομοσχέδιο να προβλέπει ποινές φυλάκισης ως και 12 μηνών για τους παραβάτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024