Ντμίτρι Μεντβέντεφ: H Ουκρανία εξαπέλυσε αντεπίθεση και η Μόσχα θα πρέπει να απαντήσει
«Ο εχθρός έχει εδώ και καιρό υποσχεθεί μια μεγάλη αντεπίθεση»
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι φαίνεται πως η Ουκρανία έχει εξαπολύσει την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή της και ότι η Μόσχα θα πρέπει να απαντήσει με τη δική της επίθεση μόλις απωθήσει τις δυνάμεις του Κιέβου.
«Ο εχθρός έχει εδώ και καιρό υποσχεθεί μια μεγάλη αντεπίθεση. Και φαίνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει κάτι», δήλωσε ο Μεντβέντεφ, που τώρα είναι αντιπρόεδρος στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, σε ανακοίνωση στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. «Πρέπει να σταματήσουμε τον εχθρό και μετά θα εξαπολύσουμε επίθεση», δήλωσε.
«Ο πόλεμος μπορεί να κρατήσει δεκαετίες»
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει δεκαετίες, με περιόδους μαχών που θα διακόπτονται από εκεχειρίες. Ο πρώην πρόεδρος, σύμμαχος του νυν προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, συνηθίζει τις σκληρές τοποθετήσεις για τον πόλεμο. Τον περασμένο μήνα, χαρακτήρισε την ουκρανική κυβέρνηση «μόλυνση».
«Αυτή η σύγκρουση θα διαρκέσει πάρα πολύ καιρό, πιθανότατα δεκαετίες», είπε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το RIA. «Όσο υπάρχει τέτοια κυβέρνηση εκεί, θα έχουμε τρία χρόνια εκεχειρία, δυο χρόνια πολέμου και πάλι από την αρχή», προέβλεψε, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό της Μόσχας πως στο Κίεβο κυβερνούν ναζί.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ο Ιραόλα αφήνει την Μπόρνμουθ και πάει Μπιλμπάο
- Η Amazon εξαγοράζει την Globalstar για να ανταγωνιστεί το Starlink
- EE: «Καμπανάκι» για κράτος δικαίου, ελευθερία Τύπου και ανεξαρτησία δικαιοσύνης – Η έκθεση στη LIBE
- Βρέθηκε ο 6χρονος που είχε εξαφανιστεί από τη Βουλιαγμένη μετά από αρπαγή από τον πατέρα του
- ΠΑΟΚ: Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του συλλόγου
- H ληστεία που έκανε διάσημη τη «Μόνα Λίζα» γίνεται μιούζικαλ
- Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και το οδήγησε 200 χιλιόμετρα φτάνοντας στη Σουηδία
- Τσιτσιπάς: «Να χτίσω ένα νικηφόρο σερί και να επιστρέψω εκεί που ανήκω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442