Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποστέκογλου: Ο μαθητής του Πούσκας ήρθε για να μείνει…

Ποστέκογλου: Ο μαθητής του Πούσκας ήρθε για να μείνει…

Ο Άγγελος Ποστέκογλου, είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Τότεναμ και το «10» σας παρουσιάζει το νέο αφεντικό των «σπιρουνιών».

Ο Άγγελος Ποστέκογλου ανακοινώθηκε επίσημα, ως ο νέος τεχνικός της Τότεναμ.

Μετά και τη συγκατάθεση της Σέλτικ, ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός, αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να επαναφέρει την Τότεναμ στις υψηλές θέσεις της Premier League.

Μετά την πετυχημένη διετία του στη Σκωτία και τη Σέλτικ, εκεί που πανηγύρισε νταμπλ τη πρώτη του σεζόν (2021-22) και εγχώριο τρεμπλ τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, ο Ποστέκογλου ετοιμάζει βαλίτσες για τον «θαυμαστό κόσμο» της Premier League.

Γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου 1965 στην Αθήνα, αλλά σύντομα βρέθηκε με την οικογένειά του στην Αυστραλία. Ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής στις ακαδημίες της Σάουθ Μέλμπουρν, έναν σύλλογο που ιδρύθηκε από Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία και κατέκτησε το Εθνικό Πρωτάθλημα Αυστραλίας με προπονητή τον θρυλικό Φέρεντς Πούσκας. Ο Ποστέκογλου, αρχηγός της ομάδας όταν κατέκτησαν το πρωτάθλημα, ήταν επιφορτισμένος να πηγαινοφέρνει τον Πούσκας στις προπονήσεις και έτσι δημιουργήθηκε ένας ιδιαίτερος δεσμός ανάμεσά τους. Από τον σπουδαίο Μαγιάρο πήρε την αγάπη του για το 4-3-3 και τους πλάγιους μπακ που συμμετέχουν ενεργά στην επιθετική δομή της ομάδας.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1995, από την ομάδα στην οποία «μεγάλωσε», με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Αυστραλίας (1998, 1999), ενώ από το 2001 μέχρι το 2007, εργάστηκε ως πρώτος προπονητής στα τμήματα υποδομής της εθνικής Αυστραλίας.

Το 2008, έκανε το μοναδικό του πέρασμα από την χώρα μας, για λογαριασμό της Παναχαϊκής, η οποία τότε αγωνιζόταν στη Football League 2.

Γύρισε στην Αυστραλία το 2009 και εκεί, για τέσσερα χρόνια ανέλαβε τις Γουίτλσι Ζέμπρας, Μπρισμπέιν Ρόαρ (κατέκτησε δύο πρωταθλήματα το 2011 και 2012) και Μελβούρνη.

Το μεγάλο «μπαμ» όμως έγινε το 2013. Τότε, ο Ποστέκογλου ανέλαβε την εθνική ομάδα ανδρών της Αυστραλίας, με την οποία κατέκτησε το Ασιατικό Κύπελλο Εθνών το 2015, ενώ βρέθηκε και στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014. Στο Μουντιάλ του 2018 κατάφερε να προκριθεί με τα «καγκουρό», ωστόσο αποχώρησε λίγους μήνες πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Δεν έμεινε όμως πολύ καιρό χωρίς δουλειά. Τον Φεβρουάριο του 2018 ανακοινώνεται από την Γιοκοχάμα Μαρίνος, με την οποία κερδίζει το ιαπωνικό πρωτάθλημα το 2019.. Θα παραμείνει εκεί ως το 2021 και τότε θα κάνει το μεγάλο βήμα στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική σκηνή αναλαμβάνοντας την Σέλτικ.

Ο Ποστέκογλου, πλέον θα είναι στη λαμπερή σκήνη της Premier League. Καλείται να αναλάβει έναν από τους πιο ιδιαίτερους πάγκους του «νησιού» την ώρα που όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω του. Αν θα τα καταφέρει κανείς δεν ξέρει, πάντως η πόρτα… «άνοιξε» και το όνομά του πάντα θα «ακούγεται» για τις ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024