Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Τα ετερώνυμα έλκονται στην πολιτική; Προσεχώς οι απαντήσεις

Wall Street Journal: «Τούνελ» για παιδόφιλους το Instagram - H σύνδεση των δικτύων και η προώθηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Wall Street Journal: «Τούνελ» για παιδόφιλους το Instagram – H σύνδεση των δικτύων και η προώθηση υλικού παιδικής πορνογραφίας

Μια κοινή έρευνα από ακαδημαϊκούς και τη Wall Street Journal δείχνει πώς οι αλγόριθμοι του Instagram προωθούν δίκτυα λογαριασμών παιδόφιλων

Σοκαριστική είναι η αποκάλυψη άρθρου της Wall Street Journal σχετικά με τη δημοφιλέστατη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «Instagram».

Σύμφωνα με κοινή έρευνα της εφημερίδας και ακαδημαϊκών, οι αλγόριθμοι της πλατφόρμας προωθούν ενεργά, δίκτυα παιδόφιλων που προμηθεύουν και πωλούν περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.

Η έρευνα αποκάλυψε τον βαθμό στον οποίο τα συστήματα συστάσεων του Instagram «συνδέουν τους παιδόφιλους και τους οδηγούν σε πωλητές παράνομου περιεχομένου».

Οι λογαριασμοί που βρήκαν οι ερευνητές διαφημίζονται χρησιμοποιώντας κραυγαλέα και ξεκάθαρα hashtags όπως #pedowhore, #preteensex και #pedobait.

Όταν οι ερευνητές δημιούργησαν έναν δοκιμαστικό λογαριασμό και είδαν περιεχόμενο που κοινοποιούνταν από αυτά τα δίκτυα, τους συνέστησαν αμέσως να ακολουθήσουν περισσότερους λογαριασμούς.

Όπως αναφέρει η WSJ: «Ακολουθώντας μόνο μια χούφτα από αυτές τις συστάσεις ήταν αρκετό για να πλημμυρίσει έναν δοκιμαστικό λογαριασμό με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας».

Σε απάντηση στην έκθεση, η Meta, μητρική εταιρεία του Instagram είπε ότι συγκροτεί μια εσωτερική ομάδα εργασίας για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που τέθηκαν από την έρευνα.

«Η εκμετάλλευση παιδιών είναι ένα φρικτό έγκλημα», είπε η εταιρεία.

«Διερευνούμε συνεχώς τρόπους για να αμυνθούμε ενεργά ενάντια σε αυτή τη συμπεριφορά» σημείωσε.

Η Meta σημείωσε ότι μόνο τον Ιανουάριο απέσυρε 490.000 λογαριασμούς που παραβίαζαν τις πολιτικές της για την ασφάλεια των παιδιών και τα τελευταία δύο χρόνια έχει αφαιρέσει 27 δίκτυα παιδόφιλων.

Η εταιρεία, η οποία κατέχει επίσης το Facebook και το WhatsApp, είπε ότι έχει επίσης μπλοκάρει χιλιάδες hashtags που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα παιδιών και έχει περιορίσει αυτούς τους όρους από τις αναζητήσεις χρηστών.

Ο Alex Stamos, πρώην επικεφαλής ασφαλείας της Meta είπε στη WSJ ότι η εταιρεία μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα.

«Το ότι μια ομάδα τριών ακαδημαϊκών με περιορισμένη πρόσβαση θα μπορούσε να βρει ένα τόσο τεράστιο δίκτυο θα πρέπει να ενεργοποιήσει συναγερμό στη Meta» τόνισε ο ίδιος.

Απόρριψη αναφορών

Εκτός από τα προβλήματα με τους αλγόριθμους συστάσεων του Instagram, η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι πρακτικές εποπτείας του ιστότοπου συχνά αγνοούσαν ή απέρριπταν αναφορές υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η Wall Street Journal αφηγείται περιστατικά όπου οι χρήστες ανέφεραν αναρτήσεις και λογαριασμούς που περιείχαν ύποπτο περιεχόμενο (συμπεριλαμβανομένου ενός λογαριασμού που διαφήμιζε υλικό κακοποίησης ανηλίκων) με πολλούς να έλαβαν το εξής αυτοματοποιημένο μήνυμα:

«Λόγω του μεγάλου όγκου αναφορών που λαμβάνουμε, η ομάδα μας δεν μπόρεσε να ελέγξει αυτήν την ανάρτηση».  Η Meta είπε στην WSJ ότι απέτυχε να ενεργήσει σε αυτές τις αναφορές και ότι επανεξετάζει τις εσωτερικές της διαδικασίες.

Η έρευνα εξέτασε επίσης άλλες πλατφόρμες, αλλά τις βρήκε λιγότερο ανεκτικές στην ανάπτυξη τέτοιων δικτύων.

Σύμφωνα με τη WSJ, οι ερευνητές του Στάνφορντ βρήκαν «128 λογαριασμούς που προσέφεραν να πουλήσουν ύποπτο υλικό στο Twitter, λιγότερο από το ένα τρίτο του αριθμού που βρήκαν στο Instagram».

Η έκθεση της έρευνας  σημείωσε ότι το Snapchat δεν προώθησε τέτοια δίκτυα, καθώς χρησιμοποιείται κυρίως για απευθείας μηνύματα.

Ο David Thiel, επικεφαλής τεχνολόγος στο Stanford Internet Observatory, είπε στην εφημερίδα ότι το Instagram απλώς δεν έχει επιτύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ συστημάτων συστάσεων που έχουν σχεδιαστεί για να προωθούν και να συνδέουν τους χρήστες και των λειτουργιών ασφαλείας που εξετάζουν και αφαιρούν καταχρηστικό περιεχόμενο.

Only in

Ο Κασσελάκης διώχνει τις κάμερες «γιατί δεν είναι σόου» και μπαίνει με τη δική του σε σπίτι πλημμυροπαθούς

«Θα μπω χωρίς κάμερες εντάξει;» ακούγεται να λέει ο Στέφανος Κασσελάκης πριν μπει στο σπίτι πλημμυροπαθούς, προκαλώντας -θετική- έκπληξη. Στο επόμενο πλάνο μπαίνει με το δικό του συνεργείο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023