Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θάνατος εγκύου στη Νέα Μάκρη: Οι συγγενείς της 19χρονης καταγγέλλουν ότι περίμενε ασθενοφόρο για ώρες

Θάνατος εγκύου στη Νέα Μάκρη: Οι συγγενείς της 19χρονης καταγγέλλουν ότι περίμενε ασθενοφόρο για ώρες

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση θανάτου της 19χρονης εγκύου, ιδίως μετά τις καταγγελίες της οικογένειάς της ότι περίμενε το ασθενοφόρο για πάνω από πέντε ώρες

Η νεαρή γυναίκα, μόλις 19 ετών, μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Έγκυος στον 9ο μήνα παραπονέθηκε το πρωί της Τρίτης στον σύζυγό της για έντονους πόνους στην κοιλιά.

Το ζευγάρι, που δεν διέθετε αυτοκίνητο, κάλεσε το ΕΚΑΒ γύρω στις 8:30 το πρωί για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συγγενείς της το ασθενοφόρο έφθασε γύρω στη 1 το μεσημέρι και τη μετέφερε στο κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρή, ενώ δεν επιβίωσε ούτε το μωρό της.

Έφυγε από το σπίτι ζωντανή

Οι συγγενείς της γυναίκας ανέφεραν ότι η άτυχη 19χρονη έφυγε από το σπίτι ζωντανή.

Από το κέντρο υγείας Νέας Μάκρης υποστηρίζουν ότι η κοπέλα όταν έφτασε ήταν ήδη νεκρή. Το ασθενοφόρο όντως την παρέλαβε στις 13:38 με τους διασώστες να τη διασωληνώνουν στον δρόμο προς το κέντρο υγείας χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη όταν έφτασε είχε μυδρίαση, δηλαδή έντονη διαστολή της κόρης του ματιού κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, που ωστόσο επίσης κάνουν λόγο για μεγάλη καθυστέρηση του ασθενοφόρου, η πρώτη κλήση που δέχθηκε το ΕΚΑΒ ήταν στις 11πμ, όμως το περιστατικό δεν θεωρήθηκε υψηλής προτεραιότητας.

Ακολούθησε δεύτερη κλήση μιάμιση ώρα αργότερα, κατά την οποία υπήρξε ενημέρωση ότι η κοπέλα γεννάει. Τότε ξεκίνησε κινητή μονάδα από την Αρτέμιδα με γιατρό, η οποία έφθασε 20 λεπτά αργότερα.

Από το ΕΚΑΒ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της καθυστέρησης του ασθενοφόρου.

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά τον θάνατο 63χρονης στην Κω που λόγω έλλειψης ασθενοφόρου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην καρότσα αγροτικού οχήματος αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Η έλλειψη προσωπικού στο σύστημα υγείας και στο ΕΚΑΒ κινδυνεύει να βάλει βόμβα στα θεμέλια της περίθαλψης, καθώς πλέον γίνεται φανερό πως στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024