Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θάνατος εγκύου στη Νέα Μάκρη: Αποκλειστικά η συνομιλία συγγενών της με το ΕΚΑΒ - «Κάντε γρήγορα γεννάει!»

Θάνατος εγκύου στη Νέα Μάκρη: Αποκλειστικά η συνομιλία συγγενών της με το ΕΚΑΒ – «Κάντε γρήγορα γεννάει!»

Τραγική κατάληξη είχε για ακόμη μία φορά το κάλεσμα ασθενοφόρου

Σοκάρει ο θάνατος νεαρής εγκύου στη Νέα Μάκρη, η οποία περίμενε για ώρες το ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Το πρωί της Τρίτης η 19χρονη έγκυος ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και παραπονέθηκε στον σύζυγό της για έντονους πόνους στην κοιλιά.

Το ζευγάρι δεν είχε αυτοκίνητο προκείμενου να μεταφερθεί η νεαρή γυναίκα στο νοσοκομείο και έτσι καλούσαν από τις 08:00 το πρωί το ΕΚΑΒ για να την παραλάβει.

Ωστόσο, το ασθενοφόρο την παρέλαβε στις 13:38 και σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διακομιδής της 19χρονης στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης οι διασώστες κατάφεραν να τη διασωληνώσουν, όμως η γυναίκα δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή.

Οι συγγενείς της 19χρονης υποστηρίζουν πως η νεαρή γυναίκα μπήκε μέσα στο ασθενοφόρο ζωντανή, ενώ ισχυρίζονται πως ακόμα κι όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας ήταν ζωντανή. Το ερώτημα που θέτουν είναι γιατί να μεταφερθεί η 19χρονη στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και όχι σε νοσοκομείο στην Αθήνα, εφόσον η κατάστασή της κρινόταν σοβαρή.

Από την πλευρά του Κέντρου Υγείας υποστηρίζεται ότι η 19χρονη έγκυος ήταν ήδη νεκρή όταν έφτασε εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη όταν έφτασε είχε μυδρίαση, δηλαδή έντονη διαστολή της κόρης του ματιού κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το MEGA αποκαλύπτει τη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ συγγενών και κέντρο του ΕΚΑΒ
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το ΕΚΑΒ δέχτηκε την πρώτη κλήση στις 10:58, στην οποία έγινε αναφορά πως η 19χρονη παρουσίασε αδυναμία και καταβολή δυνάμεων.

Το κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ ρώτησε εάν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ώστε να θέσουν το περιστατικό σε προτεραιότητα, ωστόσο δεν φαίνεται να περιγράφεται κάτι τέτοιο.

Στη συνέχεια ακολουθούν άλλες δύο κλήσεις στο ΕΚΑΒ για το εάν θα καθυστερήσει το ασθενοφόρο, ενώ στις 12:35 γίνεται ακόμα μία κλήση, στην οποία ζητείται να πάει γρήγορα το ΕΚΑΒ να παραλάβει την έγκυο γιατί γεννάει, με το ασθενοφόρο να φτάνει στη 1 το μεσημέρι, όπου και παρέλαβε την άτυχη κοπέλα χωρίς τις αισθήσεις της.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024