Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μούτσοβα - Σαμπαλένκα το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών στο Roland Garros

Μούτσοβα – Σαμπαλένκα το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών στο Roland Garros

Η Αρίνα Σαμπαλένκα ξεπέρασε το εμπόδιο της Ελίνας Σβιτόλινα και η Καρολίνα Μούτσοβα αυτό της Αναστασίας Παβλιουτσένκοβα και τίθενται αντιμέτωπες στα ημιτελικά του Roland Garros.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της στο Roland Garros και έφτασε στα ημιτελικά χωρίς να χάσει σετ. Η Λευκορωσίδα τενίστρια, νικήτρια στο πρώτο φετινό τουρνουά grand slam στη Μελβούρνη και Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε στον προημιτελικό της Ουκρανής Ελίνα Σβιτόλινα με 2-0 (6-4, 6-4).

Στο πρώτο σετ, οι δύο παίκτριες είχαν πολύ καλή απόδοση στο σερβίς, αλλά η Σαμπαλένκα εκμεταλλεύθηκε τη μοναδική ευκαιρία της για break, στο 4-4, και το κατέκτησε με 6-4. Το δεύτερο σετ άρχισε με break της Σβιτόλινα (2-0), στο οποίο η Λευκορωσίδα απάντησε άμεσα και μάλιστα εις διπλούν, για να πάρει προβάδισμα 4-2, το οποίο διατήρησε μέχρι τέλους υπερασπιζόμενη το σερβίς της.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μεταξύ των δύο τενιστριών υπήρξε διάχυτη ένταση στην ατμόσφαιρα λόγω του πολέμου και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στο ξεκίνημα δεν στάθηκαν στο φιλέ για την καθιερωμένη φωτογραφία πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ μετά τη λήξη του η Σαμπαλένκα πήγε στο κέντρο του κορτ για την τυπική χειραψία, αλλά η Σβιτόλινα κατευθύνθηκε απευθείας στην καρέκλα της.

Συμπεριφορά την οποία έχει υιοθετήσει πάγια όποτε βρίσκεται σε αναμετρήσεις με Ρωσίδες τενίστριες στο πρόσφατο παρελθόν (Μπλίνκοβα και Κασάτκινα). Στο μισοάδειο «Philippe Chatrier» υπήρχαν αρκετές ουκρανικές σημαίες, όμως στο τέλος ακούστηκαν και αποδοκιμασίες προς τη Σβιτόλινα, όταν απέφυγε να συγχαρεί την αντίπαλό της.

Για την εξαιρετικά φορμαρισμένη Σαμπαλένκα απομένει πλέον να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τσέχας Καρολίνα Μούτσοβα για να βρεθεί στον τελικό του Σαββάτου (10/6). Η Καρολίνα Μούτσοβα, η οποία στον 1ο γύρο του τουρνουά απέκλεισε τη Μαρία Σάκκαρη, επικράτησε σήμερα της Ρωσίδας Αναστασία Παβλιουτσένκοβα (φιναλίστ το 2021 στο Παρίσι) με 2-0 (7-5, 6-2) και πέρασε στα ημιτελικά. Για την 26χρονη Τσέχα είναι η πρώτη φορά που φτάνει τόσο μακριά στο Roland Garros, ενώ τα έχει καταφέρει άλλη μια φορά σε Grand Slam το 2021 και το Australian Open.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024