Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το δικό του «σπίτι» απέκτησε το παιδικό και εφηβικό βιβλίο στο Δήμο Πρέβεζας

Το δικό του «σπίτι» απέκτησε το παιδικό και εφηβικό βιβλίο στο Δήμο Πρέβεζας

Εγκαινιάστηκε η νέα βιβλιοθήκη του Δήμου Πρέβεζας.

Το παιδικό και εφηβικό βιβλίο απέκτησε το δικό του σπίτι καθώς ο Δήμος Πρέβεζας, παρέδωσε στα παιδιά μια ολοκαίνουργια, πλήρως εξοπλισμένη βιβλιοθήκη.

Πρόκειται για ένα πλήρως ανακαινισμένο χώρο, στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου της Θεοφανείου και εξοπλισμένο με παιδικά και νεανικά βιβλία αλλά και με όλα τα σύγχρονα μέσα έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί όχι μόνο στις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες των παιδιών και των εφήβων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος και ξεκίνησαν με τον Αγιασμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο, ενώ την εισαγωγική ομιλία και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο βιβλιοθηκονόμος Κατερίνα Κορωναίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος στο σύντομο χαιρετισμό του στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί να έρχεται από πολύ νωρίς σε επαφή με το βιβλίο γιατί, όπως είπε, το βιβλίο βοηθάει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στη διαμόρφωση κριτικής σκέψης,και εν γένει στη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Πρέβεζας

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος χαρακτήρισε τη παιδική και εφηβική βιβλιοθήκη γέφυρα επαφής για τα παιδιά που όπως είπε έχουν κληθεί να ζήσουν και να μεγαλουργήσουν στην εποχή της ψηφιακής μετάβασης με ότι πιο χρήσιμο, ισχυρό αλλά και ουσιώδες έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα τους τελευταίους αιώνες το βιβλίο.

Ο Λεωνίδας Αργυρός πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα βιβλιοθήκης στη σύντομη παρέμβαση του τόνισε ότι τα βιβλία είναι το απόλυτο διαδραστικό μέσο που απαιτούν από τα παιδιά να σκεφτούν και αναφέρθηκε στις πολλαπλές δραστηριότητες που θα παρέχει η παιδική – εφηβική βιβλιοθήκη.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι η βιβλιοθήκη διαθέτει χώρο ανάγνωσης βιβλίων και επιτραπέζιων παιχνιδιών για νήπια, χώρο υπολογιστών για παιδιά και εφήβους με ελεύθερη πρόσβαση στο internet με δίκτυο Wi fi, σημείο χρήσης και λειτουργίας εκτυπωτή 3D για τη δημιουργία τρισδιάστατων κατασκευών, σημείο έκθεσης για προτεινόμενα ή καινούργια βιβλία, χώρο με οπτικοακουστικό εξοπλισμό για την προβολή ταινιών και παρουσιάσεις βιβλίων ή άλλων δραστηριοτήτων, σημείο για οργανωμένες ομάδες με τη μεσολάβηση εμψυχωτή ή τη χρήση του οπτικοακουστικού εξοπλισμού για τις καλοκαιρινές ή άλλες δραστηριότητες.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Πρέβεζας

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024