Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμερικανοί καθηγητές Πανεπιστημίου αναστυλώνουν ψηφιακά, πολιτιστικό μνημείο της Πρέβεζας

Αμερικανοί καθηγητές Πανεπιστημίου αναστυλώνουν ψηφιακά, πολιτιστικό μνημείο της Πρέβεζας

Με πρωτοβουλία τους, Αμερικανοί καθηγητές χρησιμοποιούν σύγχρονα ψηφιακά Μέσα για να αποτυπώσουν το «Μνημείο του Αυγούστου».

Το Μνημείο του Αυγούστου «κεντρίζει» το ενδιαφέρον καθηγητών από Πανεπιστήμια της Αμερικής, που θέλουν να το αναστυλώσουν ψηφιακά.

Συνάντηση με τον ομότιμο Αμερικανό καθηγητή του University of South Florida William Murray και το συνεργάτη του Stephen De Casien πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας και εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Λεωνίδας Αργυρός σε συνέχεια της επίσκεψης τους στον αρχαιολογικό χώρο του Μνημείου του Αυγούστου και της συζήτησης που είχαν για τις προοπτικές του.

Ο κ. Murray ενημέρωσε τον κ. Αργυρό για την τρισδιάστατη απεικόνιση των επιγραφών του Μνημείου καθώς και των υποδοχών όπου είχαν τοποθετηθεί τα ορειχάλκινα έμβολα από το στόλο των «ηττημένων» της ναυμαχίας του Ακτίου Αντώνιου και Κλεοπάτρας .

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Πρέβεζας

Ο ομότιμος καθηγητής – σε συνεργασία με τον Επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής για την Αρχαία Νικόπολη κ. Κωνσταντίνο Ζάχο καθώς και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κα Ανθή Αγγέλη – «αναστυλώνει» ψηφιακά το Μνημείο χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, με σκοπό να αποτυπωθεί μια όσο το δυνατό πιο ρεαλιστική απεικόνιση της αρχικής του μορφής που θα συμβάλει στο έργο της προστασίας, της ανάδειξης και της αξιοποίησής του.

Ο κ. Αργυρός ευχαρίστησε θερμά τον κ. Murray και τον συνεργάτη του για το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τον σημαντικό αυτό αρχαιολογικό χώρο, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Πρέβεζας έχει εντάξει την αξιοποίηση και την προβολή του στην κορυφή των προτεραιοτήτων του.

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Πρέβεζας

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας επίσης κάλεσε τον κ. Murray να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό την εργασία του μετά την ολοκλήρωσή της, ενώ του προσέφερε και αναμνηστικά δώρα.

Ο ομότιμος καθηγητής ευχαρίστησε με τη σειρά του θερμά τον κ. Αργυρό για το ενδιαφέρον και τη φιλοξενία υπογραμμίζοντας την φιλική και συναδελφική του σχέση με τον συμπατριώτη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κορνέλ Barry Strauss, ο οποίος πριν λίγο καιρό παρουσίασε σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας μια εξαιρετική διάλεξη για τη Ναυμαχία του Ακτίου.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024