Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΟΔΥ: Συνάντηση ειδικών για την υποθετική «νόσο Χ» – Η έκκληση του οργανισμού

ΕΟΔΥ: Συνάντηση ειδικών για την υποθετική «νόσο Χ» – Η έκκληση του οργανισμού

Τι ανέφερε ο οργανισμός για την προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τον κίνδυνο ενδεχόμενης πανδημίας από άγνωστο παθογόνο παράγοντα, σενάριο που έγινε γνωστό ως «νόσος Χ», απασχόλησε προγραμματισμένη συνάντηση επιστημόνων του ΕΟΔΥ.

Σε ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας επισήμανε ότι οι προειδοποιήσεις του ΠΟΥ καθιστούν σαφές ότι απαιτείται «βούληση και δέσμευση» των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση μιας πιθανής νέας απειλής για τη δημόσια υγεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του οργανισμού:

«Σε τακτική επιστημονική συνάντηση του ΕΟΔΥ συζητήθηκε η πρόσφατη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την άγνωστο νόσο Χ και τον κίνδυνο νέας πανδημίας.

Στην ανακοίνωση, πέραν της διαπίστωσης πως η πανδημία COVID-19 δεν αποτελεί πλέον παγκόσμια έκτακτη ανάγκη – αλλά συνεχίζει να αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία – αναφέρεται μια λίστα από γνωστά στην επιστήμη παθογόνα με πανδημικό δυναμικό, όπως για παράδειγμα ο ιός Έμπολα ή οι ιοί της γρίπης των πουλερικών. O ΠΟΥ επιπρόσθετα αναφέρεται στην πιθανότητα, μια νέα πανδημία να προκληθεί από μια υποτιθέμενη και «άγνωστη νόσο Χ», που προς το παρόν δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Οι ανακοινώσεις του ΠΟΥ για γνωστά και άγνωστα πιθανά αίτια μελλοντικής πανδημίας είναι χρήσιμο να ερμηνεύονται και να επικοινωνούνται με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να αποτελούν μέρος της εγρήγορσης και ετοιμότητας, αλλά πολύ περισσότερο της βούλησης και δέσμευσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση μιας γνωστής ή ενδεχόμενης νέας απειλής για τη δημόσια υγεία».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024