Ορέστης Τζιόβας για τη διάσπαση προσοχής: «Έχω μάθει να το διαχειρίζομαι»
Στη ζωή του και τη διαχείριση για τη διάσπαση προσοχή αναφέρθηκε ο ηθοποιός Ορέστης Τζιόβας.
Στην εκπομπή «Δύο στη 1» βρέθηκε καλεσμένος ο ηθοποιός Ορέστης Τζιόβας, μιλώντας για τη ζωή του.
Ο Ορέστης Τζιόβας αναφέρθηκε και στο ότι έχει διάσπαση προσοχής, σημειώνοντας πως το αντιλήφθηκε σε μεγαλύτερη ηλικία.
«Οι απόψεις των ψυχιάτρων/ψυχολόγων διίστανται. Το έχω συζητήσει με ανθρώπους που γνωρίζω κι είναι γιατροί. Άλλοι θεωρούν ότι είναι σύνδρομο κι άλλοι ότι είναι επίκτητο χαρακτηριστικό. Είναι σίγουρα μαθησιακή δυσκολία, απλά άλλοι λένε ότι είναι σύνδρομο κι άλλοι μαθησιακή δυσκολία.
Η αγωγή είναι λίγο βαριά για το ADHD, τη ΔΕΠΥ (διάσπαση ελλειματικής προσοχής και υπερκινητικότητας).
«Παλιότερα μάθαιναν να ζουν με αυτό οι άνθρωποι»
Είναι με αμφεταμίνες. Μου το έχει πει κι ο γιατρός μου. Δεν έχω πάρει αγωγή, αλλά αυτό που συζητούσα με τον δικό μου ψυχοθεραπευτή είναι ότι δεν γινόταν διάγνωση παλιότερα και μάθαιναν να ζουν με αυτό οι άνθρωποι και να το διαχειρίζονται όσο μεγάλωναν, όπως εγώ που είμαι 40 χρονών. Δεν είναι εμπόδιο πια», ανέφερε αρχικά ο Ορέστης Τζιόβας.
Στη συνέχεια μίλησε για την πρώτη του επίσκεψη σε ψυχολόγο. «Είχα πάει και σε έναν παιδοψυχολόγο γιατί παίζαμε μπουνιές στο σπίτι. Είχαμε τεράστιες εντάσεις. Δεν έκανε τέτοια διάγνωση ο γιατρός και δεν ασχολήθηκε.
Ήταν λίγο φασίστας αυτός ο γιατρός. Άνοιξα το βιβλίο του και διάβασα κάποια πράγματα μέσα που δεν τα πίστευα για το πως πρέπει να διαμορφώνεις τον χαρακτήρα… Στη δουλειά δεν με εμπόδισε, είχα μάθει να το διαχειρίζομαι κι είναι ένα σημείο που συγκεντρώνομαι», συμπλήρωσε ο Ορέστης Τζιόβας.
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442