Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Dua Lipa: Ξεσπά κατά Βρετανών υπουργών- «Κοντόφθαλμοι και στενόμυαλοι»

Dua Lipa: Ξεσπά κατά Βρετανών υπουργών- «Κοντόφθαλμοι και στενόμυαλοι»

H Dua Lipa επέκρινε τον τρόπο που μιλούν Βρετανοί υπουργοί για τους μετανάστες, χαρακτηρίζοντας κοντόφθαλμη και στενόμυαλη τη στάση τους.

Οι μεταναστευτικές ροές από την Αλβανία προς τη Βρετανία έχουν γίνει «πονοκέφαλος» για την βρετανική κυβέρνηση, ενώ δεν έχουν λήψει και οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί από βρετανούς υπουργούς.

Μάλιστα, ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα είχε καταδικάσει τις διακρίσεις σε βάρος των αλβανών πολιτών μετά τις δηλώσεις Βρετανών αξιωματούχων που κατηγόρησαν Αλβανούς υπηκόους για παράτυπη μετανάστευση στη Βρετανία.

Ξέσπασμα της Dua Lipa

H Dua Lipa επέκρινε τον τρόπο που μιλούν Βρετανοί υπουργοί για τους μετανάστες, χαρακτηρίζοντας κοντόφθαλμη και στενόμυαλη τη στάση τους.

Ο τρόπος που Βρετανοί υπουργοί έχουν μιλήσει για Αλβανούς «πονάει», δήλωσε η Dua Lipa και έκανε έκκληση για περισσότερη ενσυναίσθηση. Η τραγουδίστρια έχει γεννηθεί στο Λονδίνο και είναι παιδί Αλβανών του Κοσόβου.

Η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν, έκανε αναφορά σε «Αλβανούς εγκληματίες» σε συζήτηση στη Βουλή, τον περασμένο Οκτώβριο, μιλώντας για «εισβολή» στη χώρα με μικρά σκάφη που μεταφέρουν μετανάστες.

«Σαφώς πόνεσε. Όλα αυτά που λέγονται για τους μετανάστες; Πάντα πίστευα ότι το Λονδίνο είναι μια ένωση από κουλτούρες. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της πόλης», σχολίασε η Dua Lipa σε συνέντευξη στους Sunday Times.

«Κοντόφθαλμοι και στενόμυαλοι»

«Οπότε, όταν ακούς την κυβέρνηση να μιλά για τους Αλβανούς για παράδειγμα, πονάει. Είναι κοντόφθαλμο και στενόμυαλο, αλλά είναι ο τρόπος που σκέφτονται πολλοί άνθρωποι. Όσο κι αν προσπαθούμε να αλλάξουμε τη ρητορική, θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που σκέφτονται “Οι μετανάστες έρχονται στη χώρα και παίρνουν δουλειές”», σημείωσε η τραγουδίστρια.

«Όμως, οι μετανάστες που έχουν έρθει εδώ δούλεψαν απίστευτα σκληρά. Χρειάζεται να υπάρχει περισσότερη ενσυναίσθηση, γιατί οι άνθρωποι δεν φεύγουν από τη χώρα τους, αν δεν υπάρχει ανάγκη ή φόβος για την οικογένειά τους», τόνισε η Dual Lipa.

Ο Έντι Ράμα έχει κατακρίνει τις «επαίσχυντες» δηλώσεις Βρετανών υπουργών για τους Αλβανούς, ιδιαίτερα της Σουέλα Μπρέιβερμαν. Τον Μάρτιο, όταν συναντήθηκε με τον Ρίσι Σούνακ στο Λονδίνο, ο Έντι Ράμα ανέφερε ως παράδειγμα την Dua Lipa, μιλώντας για τα θετικά που φέρνουν στη Βρετανία οι Αλβανοί μετανάστες.

«Η Dua Lipa δεν είναι απλά μια Βρετανίδα τραγουδίστρια, αλλά είναι μια Αλβανίδα μετανάστρια που ήρθε εδώ, όπως πολλοί, για να χτίσουν, να μαγειρέψουν και να τραγουδήσουν για εσάς και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι αυτή η κοινότητα νιώθει ασφαλής και εκτιμάται εδώ», είχε δηλώσει ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024