Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Απόστρατοι της Luftwaffe εκπαιδεύουν κινέζους πιλότους και έχουν αποκαλύψει πληροφορίες

Γερμανία: Απόστρατοι της Luftwaffe εκπαιδεύουν κινέζους πιλότους και έχουν αποκαλύψει πληροφορίες

Απόστρατοι Γερμανοί εκπαιδεύουν κινέζους πιλότους ενώ εκτιμάται πως έχουν αποκαλύψει διαβαθμισμένες πληροφορίες της Bundeswehr και του ΝΑΤΟ.

Απόστρατοι της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας εκπαιδεύουν κινέζους πιλότους με συμβόλαια μέσω εικονικών εταιριών που εδρεύουν στις Σεϋχέλλες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Der Spiegel και του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ΖDF (στη φωτογραφία αρχείου από Jin Danhua/Xinhua via AP, επάνω, κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη SU-30 απογειώνονται από άγνωστη τοποθεσία).

Διαβαθμισμένες πληροφορίες

Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης υποσχέθηκε ο υπουργός Αμυνας Μπόρις Πιστόριους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τουλάχιστον πέντε πρώην αξιωματικοί της Luftwaffe απασχολούνται εδώ και χρόνια ως εκπαιδευτές στην Κίνα και οι αμοιβές τους περνούν συχνά από εταιρίες – βιτρίνα στις Σεϋχέλλες.

Ενας μάλιστα από τους πιλότους εργαζόταν για την εταιρία κινέζου κατασκόπου, ο οποίος αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

Οπως μεταδίδει το Spiegel, γερμανοί αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι πιλότοι έχουν μεταξύ άλλων αποκαλύψει διαβαθμισμένες πληροφορίες, στις οποίες είχαν πρόσβαση λόγω της θέσης τους, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τακτικές επιχειρήσεων της Bundeswehr και του ΝΑΤΟ.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενδέχεται να έχουν εκπονήσει και δοκιμάσει σενάρια εισβολής της Κίνας στην Ταϊβάν.

Αρνείται την εμπλοκή

Ενας από τους πιλότους έχει αρνηθεί την εμπλοκή του, ενώ δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία με τους υπόλοιπους, αναφέρει το περιοδικό.

Ο γερμανός υπουργός Αμυνας Μπόρις Πιστόριους, από τη Σιγκαπούρη όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι «πρέπει να διερευνηθεί κάθε περίπτωση χωριστά» και υποσχέθηκε ότι «θα τιμωρηθεί κάθε παράβαση».

Ο κ. Πιστόριους σημείωσε ακόμη ότι αν και οι απόστρατοι επιτρέπεται ν’ ασχοληθούν με άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες, αυτές οι δραστηριότητες θα πρέπει να είναι νόμιμες και να συνάδουν με τις υποχρεώσεις τους.

«Υπάρχουν σαφείς κανόνες σχετικά με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει μετά τη θητεία του ένας στρατιωτικός, αλλά και το ποιες δραστηριότητες πρέπει ν’ αναφερθούν στο υπουργείο Αμυνας.

«Τέλος στη γερμανική αφέλεια»

Υπάρχουν επίσης σαφείς κανόνες σχετικά με τις διαβαθμισμένες πληροφορίες», πρόσθεσε ο υπουργός.

Η επικεφαλής της Επιτροπής Αμυνας του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Μαρί-Αγκνες Στρακ-Τσίμερμαν δήλωσε στο Spiegel ότι «έχει έρθει η ώρα να μπει ένα τέλος στη γερμανική αφέλεια».

Χαρακτήρισε επίσης «απαράδεκτο» το γεγονός ότι «βοηθάμε την Κίνα ν’ αναβαθμίσει την πολεμική αεροπορία της» και τόνισε ότι οι απόστρατοι των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων θα πρέπει να περιορίζουν τις δραστηριότητές τους στα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ και στους στρατηγικούς τους εταίρους.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024