Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Προ Ρέκο

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Προ Ρέκο

Η Προ Ρέκο επικράτησε στον τελικό της Νόβι Μπέογκραντ με 14-11 και κατέκτησε το Len Champions League.

Ο Ολυμπιακός έλειπε από τον τελικό, η Προ Ρέκο το εκμεταλλεύτηκε και κατέκτησε το ευρωπαϊκό. Η ιταλική ομάδα έκανε επίδειξη δύναμης στον τελικό του final-8 και διατήρησε το «στέμμα» της.

Σε αντίθεση με το περσινό… θρίλερ, που κρίθηκε στα πέναλτι, αυτή τη φορά η Προ Ρέκο επιβλήθηκε άνετα με 14-11 της γηπεδούχου Νόβι Μπέογκραντ στο Βελιγράδι, κατέκτησε το Champions League ανδρών για ενδέκατη φορά στην ιστορία της και επανέλαβε κάτι που μόνο η Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (1968-1970) είχε πετύχει στο παρελθόν, πανηγυρίζοντας τον τίτλο για τρίτη διαδοχική σεζόν.

Το ιταλικό συγκρότημα έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και βρίσκοντας πληθώρα λύσεων στην επίθεση. Η Προ Ρέκο προηγήθηκε 4-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου και άντεξε ακόμη κι όταν ο Γκονσάλο Ετσενίκε αποβλήθηκε για βιαιοπραγία, 5΄37΄΄ πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου.

Αγωνιζόμενη για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο, η ομάδα του Σάντρο Σούκνο κατάφερε μάλιστα να πετύχει δύο γκολ, για να ξεφύγει 7-3 και 9-5 στο ημίχρονο.

Οσο κι αν προσπαθούσαν οι Γρανάδος και Στραχίνια Ράσοβιτς, οι πρωταθλητές Ευρώπης σκόραραν όπως και όποτε ήθελαν, με τους Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο και Γκέργκο Ζάλανκι να είναι η «αιχμή του δόρατος».

Η διαφορά έφτασε στο +5 (14-9) στις αρχές της τελευταίας περιόδου και τα πανηγύρια στο «στρατόπεδο» της Προ Ρέκο ξεκίνησαν νωρίς.

Σε ό,τι αφορά τη Νόβι Μπέογκραντ, έφυγε για δεύτερη διαδοχική χρονιά ηττημένη από τον -εντός έδρας- τελικό, και μαζί της και οι δύο Ελληνες διεθνείς. Για τον Αγγελο Βλαχόπουλο, που πέτυχε ένα γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο, είναι ο τρίτος χαμένος τελικός στο Champions League (μετά τον περσινό με τη σερβική ομάδα αλλά και εκείνον του 2016 με τον Ολυμπιακό) και για τον Δημήτρη Σκουμπάκη ο δεύτερος, μετά από το 2019 με τον Ολυμπιακό.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη τη Νόβι Μπέογκραντ): 1-4, 4-5, 4-4, 2-1

ΝΟΒΙ ΜΠΕΟΓΚΡΑΝΤ: Γρανάδος 5, Στρ. Ράσοβιτς 3, Πιγέτλοβιτς, Γιάκσιτς, Βλαχόπουλος.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ: Ντι Φούλβιο 4, Ζάλανκι 4, Ιβοβιτς 3, Γιάνγκερ, Βελότο, Χάλοκ.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024