Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW ID. Buzz LWB: Σε επταθέσια... κλίμακα

VW ID. Buzz LWB: Σε επταθέσια… κλίμακα

Η γερμανική φίρμα προσθέτει στην γκάμα του ηλεκτρικού όσο και συναισθηματικού van της μια νέα, μεγαλύτερη σε μήκος επταθέσια έκδοση η οποία υπόσχεται πλείστες διαμορφώσεις αλλά και μια μεγαλύτερη μπαταρία 82 kWh

Πιστή στην υπόσχεση που είχε δώσει, η VW συμπληρώνει την γκάμα του ηλεκτρικού van της το οποίο συστήθηκε πέρυσι σε επιβατική πενταθέσια και cargo van έκδοση με μία νέα, επιβατική επταθέσια έκδοση. Το VW ID. Buzz LWB, όπως ονομάζεται διαθέτει αυτονόητα μεγαλύτερες διαστάσεις και μεταξόνιο, στοιχεία που του επιτρέπουν να υποδεχθεί και μια μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία.

Η νέα έκδοση δεν απεμπολεί φυσικά το μεταρετρό design ων ήδη γνωστών εκδόσεων του μοντέλου, διαθέτοντας ωστόσο ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο το οποίο διαμορφώνεται σε 3,239 μ. έναντι 2,989 μ. στην ήδη γνωστή πενταθέσια έκδοσή του. Το συνολικό μήκος της επταθέσιας έκδοσης έχει αυξηθεί κατά 25,0 εκατοστά σε 4,962 μ. ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αύξηση δεν επηρεάζει σημαντικά τον αεροδυναμικό συντελεστή ο οποίος προσδιορίζεται σε 0.29.

Εκτός από την μπαταρία των 77 kWh που εφοδιάζει και τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις του γερμανικού van, η VW έχει προσθέσει στις επιλογές της LWB έκδοσης και την μπαταρία των 82 kWh. Προς το παρόν δεν δημοσιοποιούνται τα κρίσιμα μεγέθη αυτονομίας αν και υποθέτουμε ότι η μέγιστη τιμή της θα κινηθεί σε περίπου 415 χλμ.

Η έκδοση με την μεγαλύτερη μπαταρία των 82 kWh εγγυάται επίσης υψηλότερες επιδόσεις αλλά και ενσωματώνει ένα ισχυρότερο κύκλωμα φόρτισης που επιτρέπει την αναπλήρωση της ενέργειας με τάση έως 200 KW, στοιχείο που επιτρέπει την επαναφόρτιση έως το 80% σε 25 λεπτά. Σε ό,τι αφορά την έκδοση με την μπαταρία των 72 kWh, εξακολουθεί να εφοδιάζεται με το κύκλωμα φόρτισης των 170 kW και υπόσχεται επαναφόρτισης έως το 80% σε 30 λεπτά.

Παρά την ίδια λογική που διέπει την επταθέσια έκδοση σε ό,τι αφορά την διαμόρφωση του εσωτερικού και του εξοπλισμού, πλην του προφανούς, δηλαδή των επτά θέσεων, η VW έχει φροντίσει να εφοδιάσει το LWB με την νεότερη εκδοχή του ψηφιακού εξοπλισμού της. Στο κέντρο του ταμπλό παραμένει το γνώριμο σύστημα infotainment το οποίο φιλοξενείται σε οθόνη 12,9 ιντσών το οποίο συνδυάζεται με οθόνη 5,3 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η διαφορά έγκειται στα φωτιζόμενα πλέον χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού αλλά και στην παρουσία ενός νέου head-up display το οποίο ενσωματώνει ενδείξεις όπως η ταχύτητα και οι οδηγίες του συστήματος πλοήγησης.

Σε ό,τι αφορά τη διάταξη των καθισμάτων θα είναι διαθέσιμες τρεις συνολικά διαμορφώσεις, μία με πέντε θέσεις πίσω από τα δύο μπροστινά καθίσματα σε διάταξη 2/2/3, μια εξαθέσια με δύο καθίσματα ανά ζυγό και μια επίσης επταθέσια με διαμόρφωση 2/3/2.

Η μεσαία σειρά τριών καθισμάτων θεωρείται ως η standard διαμόρφωση ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα καθίσματα μπορούν αναδιπλωθούν κατά 40/60 ή να ανακλιθούν κατά 16 μοίρες. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα κύλισής τους κατά 20,0 εκατοστά ενώ η τρίτη σειρά καθισμάτων προσφέρει επίσης τη δυνατότητα ανάκλισης, αναδίπλωσης ή και πλήρους αφαίρεσής τους.

Ο χώρος αποσκευών ποικίλει αναλόγως με την επιλεγμένη διαμόρφωση, ωστόσο κυμαίνεται από 306 λίτρα με την χρήση και των επτά καθισμάτων ενώ μπορεί να φτάσει έως τα 1.340 λίτρα με την αφαίρεση της τελευταίας σειράς ή ακόμα και τα 2.469 λίτρα με την αφαίρεση των δύο πίσω σειρών.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το ID.Buzz θα διατεθεί και στην Ευρώπη από το 2024 με την έκδοση 1st Edition να κάνει την αρχή, διαθέτοντας ένα πλουσιότερο εξοπλιστικό προφίλ.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024