WiBUS: Δωρεάν wifi στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ – Σε ποιες γραμμές θα παρέχεται
Οι επιβάτες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επιλέξουν το δίκτυο WiBUS
Ελεύθερη πρόσβαση, σε δίκτυο Wi-Fi θα μπορούν να έχουν οι επιβάτες σε συγκεκριμένα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα.
Η εν λόγω δυνατότητα παρέχεται από πιλοτικό πρόγραμμα για Free Wi-Fi σε οχήματα της ΟΣΥ ΑΕ που κινούνται μεταξύ άλλων στις γραμμές:
- Παλαιό Φάληρο-Κηφισιά,
- Ακαδημίας-Βούλα,
- Χαλκοκονδύλη-Μεταμόρφωση-Νέα Κηφισιά,
- Ομόνοια-Κηπούπολη,
- Πειραιάς-Πέραμα,
- Λαμπρινή-Πλατεία Συντάγματος-Τζιτζιφιές
Το πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στους επιβάτες των συγκεκριμένων λεωφορείων, παρέχοντας εύκολη σύνδεση στο διαδίκτυο.
Το μόνο που έχουν να κάνουν οι επιβάτες στα λεωφορεία προγράμματος -με τη σχετική σήμανση- του πιλοτικού προγράμματος είναι, με ενεργοποιημένο το WiFi στη συσκευή του κινητού τους να επιλέξουν από τα διαθέσιμα δίκτυα wifi το δίκτυο «WiBUS» για να μεταφερθούν στη σελίδα σύνδεσης. Σχετική ενημερωτική σήμανση υπάρχει σε σημεία ευρείας ορατότητας εντός των οχημάτων.
«Το πρόγραμμα βρίσκεται σε πιλοτική φάση και αποτελεί πρωτοβουλία της Interbus, διαφημιστικής εταιρείας που έχει τη διαφημιστική αξιοποίηση των εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών στα οχήματα της ΟΣΥ ΑΕ, αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου την επένδυση για τη δημιουργία, τη διαχείριση και τη συντήρηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, προσβλέποντας σε έσοδα που θα προκύψουν από τη διαφημιστική προβολή εταιρειών και προϊόντων στο ασύρματο δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών» αναφέρεται δε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας Interbus.
Η σταδιακή ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου ασύρματης πρόσβασης στο internet φιλοδοξεί να καταστήσει τα οδικά μέσα μαζικής μεταφοράς πιο φιλικά και ελκυστικά, ενώ δεν περιλαμβάνει καμία οικονομική επιβάρυνση για την Ο.ΣΥ. Α.Ε., τον Ο.Α.Σ.Α. και τους επιβάτες.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
- Προειδοποίηση για την κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει
- Πληθαίνουν οι ενδείξεις – Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δείχνει να προστατεύει από την άνοια
- World Athletics: Τέλος στην αδικία των διαδρόμων
- Αλέξανδρος Κοψιάλης: «Είμαι 120 κιλά, άμα συνεχίσω θα φράξουν όλα»
- Gen Alpha μεγαλώνει στο χάος της παραπληροφόρησης – Ενημερώνεται, δυσπιστεί, αγχώνεται για το μέλλον




